Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera omplen el Parc Central amb una oferta lúdica i gastronòmica variada

Escoltar

La Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera omplen el Parc Central amb una oferta lúdica i gastronòmica variada

Les atraccions tindran un descompte del 50% el dimecres 3 de juny

El Parc Central torna a acollir a partir de divendres 29 de maig la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, activitats que ocupen una superfície de 9.000 m² i que es podran visitar durant deu dies, fins diumenge 7 de juny.

 

La Fira d’Atraccions ocuparà l’Espai Firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, espais del nou Parc Central. Hi haurà 122 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults). Algunes atraccions participen a la fira de manera rotativa, és a dir que no hi ha les mateixes cada any. Com a exemple d’aquesta rotació, a l’edició d’aquest any torna l’atracció “Boomerang” i també hi haurà una segona pista d’autos de xoc.

 

Com a novetat, en el marc del conveni de col·laboració que signen anualment l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions, s’ha acordat una promoció especial per a dimecres 3 de juny, que consistirà en el descompte del 50% del preu de les atraccions.

 

La Fireta de Primavera aplegarà 42 expositors amb una àmplia oferta d’artesania i articles de regal. S’ubicarà al passeig de la Ciutadania del nou Parc Central, que uneix la Via Europa amb la zona d’atraccions. 

 

Horaris de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera

 

- Divendres 29/05:    17 a 3 h

- Dissabte 30/05:      11 a 14 h – 17 a 3 h

- Diumenge 31/05:    11 a 14 h – 17 a 3 h

- Dilluns 1/06:            11 a 14 h – 17 a 24 h

- Dimarts 2/06:          18 a 23 h

- Dimecres 3/06:       18 a 23 h

- Dijous 4/06:             18 a 23 h

- Divendres 5/06:      17 a 3 h

- Dissabte 6/06:        11 a 14 h – 17 a 3 h

- Diumenge 7/06:      11 a 14 h – 17 a 23 h

 

Zona de bars

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 8 bars i restaurants que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11.00 hores. Com cada any, hi haurà actuacions en viu:

 

- Dissabte 30 de maig: ball amb orquestra a càrrec de Xarau Orquestra.

- Dimecres 3 de juny: cantada d’havaneres a càrrec del grup A Tota Vela.

- Dissabte 6 de juny: ball amb orquestra a càrrec de l’orquestra Clau de Sol 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

L’IMPEM oferirà un servei gratuït d’autobús els dissabtes i festius de 18.00 a 23.00 hores per tal d’incentivar l’ús del transport públic. El servei, específic per a la fira, farà el mateix recorregut de la línia 6 amb una freqüència de pas de 30 minuts.

 

D’altra banda, els aparcaments de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta perllongaran els seus horaris els caps de setmana coincidint amb els horaris de tancament de la fira per atendre els possibles visitants. Els dies de més aglomeració de públic, festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, tot i que no s’afectarà la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposaran d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’Espai Firal, concretament a l’edifici de les oficines de fires. 

 

Com en les darreres edicions, hi haurà un sistema de megafonia general i uniforme per evitar al màxim la contaminació acústica que pugui afectar les zones residencials properes.