Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital organitza la primera jornada sobre l’acompanyament en el procés de dol

Escoltar

La Fundació Hospital organitza la primera jornada sobre l’acompanyament en el procés de dol

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena desenvolupa la primera jornada entorn al procés de morir amb el nom de “L’art del bon acompanyar: En la vida i en la mort”, que posa de manifesta la seva àmplia experiència en l’àmbit de l’acompanyament en el dol.



Avui, 25 de novembre, la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena ha portat a terme la primera jornada sobre el procés de dol, organitzada amb la col·laboració del Departament d’Acció Social i ciutadania de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social Fundació la Caixa i que ha comptat amb l’assistència de 185 persones.


 

La jornada ha estat inaugurada per l’alcalde, Joan Antoni Baron. També hi han assistit, la presidenta de la Fundació Hospital, Carme Esteban, i el director de l’Àrea d’ Integració Social de l’Obra Social Fundació la Caixa, Marc Simón.

 

Des de l’any 2005 la Fundació Hospital ha consolidat una línia de treball relacionada amb l’atenció psicosocial en l’àmbit de les dependències, com a una estratègia innovadora i de qualitat. I és des d’aquesta perspectiva que s’ha contextualitzat la I Jornada L’Art del bon acompanyar: En la vida i en la mort.

 

Els objectius plantejats han estat dos:

 

-         Crear un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències que permetin analitzar les qüestions més significatives al voltant el procés de morir: emocions, sentit de la vida, reconeixement d’un mateix, transcendència... per acostar-nos amb més acceptació i pau al final de la vida.

 

-         Donar a conèixer nous enfocaments i noves eines d’intervenció en l’atenció psicosocial.

 

La jornada ha anat adreçada a professionals, que per la seva especialitat, tracten amb malalts en fase terminal i llurs familiars, a estudiants de disciplines relacionades, a persones afectades per la mort propera d’un ésser estimat o la pèrdua del mateix, als propis malalts, i a totes aquelles persones interessades en aprofundir en al comprensió de la mort.