Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació TicSalut reuneix per primera vegada el seu consell d’experts internacional

Escoltar

La Fundació TicSalut reuneix per primera vegada el seu consell d’experts internacional

És un consell assessor que orientarà i formularà recomanacions

El Consell Científic de la Fundació TicSalut s'ha reunit avui divendres 22 de maig per primera vegada a la seu d'aquesta fundació, situada a les instal·lacions del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme v. 1.0. (Edifici de Vallveric). El Consell Científic és un organisme independent i consultor de nova creació que proporciona assessorament al Patronat de la Fundació TicSalut. En aquesta primera reunió del consell hi ha assistit l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, en qualitat de vicepresident de la Fundació TicSalut.


 

El consell es reunirà una vegada a l’any per tal d’examinar i formular recomanacions per a les principals línies de desenvolupament i promoció de la Fundació TicSalut.

 

Les principals responsabilitats d’aquest òrgan giren al voltant dels següents objectius:

 

• Proporcionar assessorament sobre aspectes relacionats amb les tendències nacionals internacionals en l'àmbit de les TIC per a la salut.

 

• Proporcionar assessorament i orientació en el desenvolupament d'estratègies per ampliar i aprofundir l'ús de les TIC en la salut contemplant un ventall ampli que consideri tant les aplicacions de la recerca mèdica avançada com la genòmica fins a les aplicacions més operatives de telemedicina, imatge mèdica o gestió hospitalària.

 

• Aportar experiència i coneixement sobre continguts específics, ja sigui de forma personal o fent servir les seves connexions i xarxes professionals.

 

• Considerar i recomanar els temes, els socis i el professorat dels programes educatius TIC salut.

 

• Proporcionar una visió àmplia i oberta (local i global) que sigui útil per impulsar el desenvolupament i la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el treball en xarxa en l'àmbit de la salut, avançant cap a un model basat en l'atenció personalitzada i humana per a tota la ciutadania.

 

• Elaborar un informe anual que el Consell Científic presentarà al Comitè Executiu de la Fundació TicSalut.

 

El Consell Científic està format per reconeguts científics i professors de diferents disciplines i països. En el seu conjunt, de 10-15 membres, tracta de representar la major diversitat possible en la cobertura geogràfica i científica.

 

Actualment, el Consell està format pels següents membres:

 

Marc Bogdanowicz

Manuel Castells

Angelica Frithiof

Albert Jorge Jovell Fernandez

Heinz U. Lemke

Jose Luis Monteagudo

Georges de Moor

Steinar Pedersen

Perucho

Denis J. Protti

Ferran Sanz

Niels Rossing

 

La representació de la Fundació TicSalut la composen:

 

Joan Guanyabens i Calvet

Joan Cornet i Prat

Josep Mañach

Angela Dunbar

 

Funcionalment, el president executiu de la Fundació TicSalut, Joan Cornet, actua com a president del Consell, mentre que el director de la fundació, Josep Mañach, n’és el secretari.

 

El temps de compromís dels membres d’aquest consell assessor queda fixat, inicialment, en tres anys.