Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La millora de la xarxa d’aigua de la ronda de Jaume Ferran dóna inici a les obres del Fons Estatal d’Inversió Local

Escoltar

La millora de la xarxa d’aigua de la ronda de Jaume Ferran dóna inici a les obres del Fons Estatal d’Inversió Local

Es substituiran conduccions en mal estat i s’ampliarà la xarxa de reg

El Servei d’Obres de l’Ajuntament de Mataró ha començat aquesta setmana les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable i reg de la ronda de Jaume Ferran, el primer dels projectes finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) que es comença a executar.


L’actuació contempla l’execució de l’obra civil per col·locar nous tubs de polietilè per a l’abastament d’aigua potable, així com l’obra civil per a la col·locació d’un tub de la xarxa de rec entre la carretera de Cirera i el carrer d’Esteve Banet. L’objectiu és substituir unes conduccions dels anys 70 que estan en mal estat i aprofitar per ampliar la xarxa de reg d’aquesta zona, utilitzant l’aigua dels recursos propis del municipi, procedents de pous i mines.

 

Pel que fa al calendari d’execució, es preveu que les obres tinguin un termini de 2 mesos. Les obres han estat adjudicades a l’empresa Construcciones y Obras Públicas García Cano e Hijos SA, per un import de 96.166,94 €. Durant l’execució de les obres hi hauran afectacions puntuals al trànsit de vehicles quan els treballs afectin als encreuaments dels carrers.

  

Les 52 actuacions del FEIL

 

Aquest és el primer dels projectes subvencionats pel FEIL que es comença a materialitzar a la ciutat. El FEIL té com a objectiu generar llocs de treball mitjançant l’execució d’obra pública. En el cas de Mataró, l’Estat va assignar a la ciutat, pel seu nombre d’habitants, 21.067.798 euros i ha donat el vistiplau a les 52 obres proposades per l’Ajuntament per invertir aquests diners.

 

Les 52 obres han d’estar executades a 31 de desembre de 2009 i suposaran la creació de 582 nous llocs de treball. En el cas de la xarxa d’abastament d’aigua de la ronda de Jaume Ferran, l’execució de l’obra suposa la creació de 8 nous llocs de treball.