Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de l’Esport repartirà en aquesta edició més de 60 premis i diplomes entre esportistes, entitats i clubs

Escoltar

La Nit de l’Esport repartirà en aquesta edició més de 60 premis i diplomes entre esportistes, entitats i clubs

Se celebrarà el 27 de març a les 21 h a la Sala Privat

El proper 27 de març tindrà lloc la Nit de l’Esport 2009. La festa és la trobada anual entre la gent del món de l’esport de la ciutat que reuneix esportistes, membres d’entitats i clubs, periodistes, tècnics, àrbitres i persones relacionades amb l’esport. L’objectiu és fer un reconeixement a aquells que durant el 2008 han fet un millor resultat, marca o promoció de la pràctica de l’esport.


 

L’edició d’aquest any es farà a la Sala Privat (carrer de Manuel Carrasco i Formiguera), a les 21 h, en un format a peu dret que permetrà més les relacions entre els assistents.

 

La 54a Nit de l’Esport, que està organitzada per l’Institut d’Esports (IE) i té el patrocini de Bulevards de Mataró i la Diputació de Barcelona, repartirà 66 premis entre trofeus i diplomes. El trofeu és una obra original de l’artista local Perecoll.

 

 

Els nominats

 

Els nominats de les categories masculines i femenines d’infantil, cadet, juvenil i sènior són 38 esportistes de disciplines com: l’atletisme, el tennis, el tennis taula, el waterpolo, la natació, la gimnàstica, el bàsquet, el ciclisme, la natació sincronitzada, l’hoquei, el patinatge, l’handbol, el futbol, el voleibol i l’excursionisme de competició. Entre els nominats hi ha campions del món, d’Espanya, de Catalunya, i tres esportistes que van participar en els Jocs Olímpics de Pequín, entre d’altres mèrits.

 

Un d’aquests nominats rebrà, al final de la nit, el guardó com a millor esportista de l’any 2008. Aquest trofeu és un reconeixement a la tasca esportiva d’aquest esportista que ha portat el nom de Mataró més enllà de les fronteres esportives de la ciutat.

 

Els altres premis de la Nit de l’Esport són per a les escoles de primària i secundària amb més inscrits en els Jocs Escolars; a la millor tasca periodística en pro de l’esport mataroní; per a l’entitat que ha destacat més en la promoció de l’esport; premi a l’arbitratge; premi al millor tècnic esportiu i com a novetat d’aquest any s’ha creat en aquesta edició el premi a la millor tasca directiva. També hi haurà mencions especials a esportistes o equips que s’han concedit per algun fet especial o perquè celebren el seu aniversari.

 

El jurat l’han format 13 membres: representants del Consell Rector de l’IE i de tots els mitjans de comunicació.

 

 

Una setmana plena d’activitats entorn de l’esport

 

La Nit de l’Esport s’emmarca aquest any en una setmana plena d’activitats i actes relacionats amb el món de l’esport.

 

Així, demà dimecres a les 20.30 h s’inaugurarà l’exposició del 2n Concurs fotogràfic de la Mitja Marató Ciutat de Mataró a la seu de Foto-Cine Mataró de la UEC (carrer Nou, 29), entitat que ha col·laborat amb del concurs. La mostra reuneix 37 fotografies i es podrà veure fins al 20 de maig de dilluns a divendres de 19 a 21 h i dissabtes de 17 a 20 h.

 

En el transcurs de l’acte es lliuraran els premis als guanyadors: el Premi d’Honor a la millor col·lecció de tres fotografies i valorat en 300 €, s’ha concedit a Marc Muñoz per les obres “Sortida”, “Primer home” i “Primera dona”. I els premis a les millors obres individuals, amb un valor de 120 €, han estat per a: Francisco Escarmena i l’obra “Mitja Marató”; Manuel Cortés i “Sentit contrari” i per a Jordi Bertran amb l’obra “Fent el revolt de la Nacional II davant dels hivernacles”.

 

El divendres 20 de març, a les 10 h, està previst visitar les obres del poliesportiu que s’està construint al carrer d’Euskadi i de la nova pista de La Llàntia.

 

El dimarts 24, a les 19.15 h, se signarà a la Biblioteca pública Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n) els convenis del Pla de Millora i del Pla d’Imatge Esportiva 2009 amb les entitats.

 

I el mateix dimarts 24, a les 19.45 h, s’inaugurarà una altra exposició a l’entorn de l’esport. A la mostra s’hi podran veure les obres participants en el primer concurs de fotografia “Mataró viu l’esport 2008”. Al llarg d’un any, els participants han pogut plasmar moments de qualsevol activitat esportiva que s’hagi fet a la ciutat. El mateix dia també es lliuraran els premis que han recaigut a: Premi d’Honor a la millor col·lecció de tres fotografies a Joan Batlle, valorat en 500 €; i els premis a les millors obres individuals per a Josep Álvarez, Ferran Terra i Joan Ventura, que rebran 150 € cadascun d’ells.

 

I el dijous 26 de març, a les 12 h a la Sala de pintures de Can Palauet, se signarà el conveni de col·laboració entre l’Institut d’Esports i la Plataforma proseleccions catalanes per la coorganització del Dia de les Seleccions Catalanes 2009 que se celebrarà a Mataró el 13 de juny.