Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de la Solidaritat porta a Mataró l’activista brasiler Chico Whitaker

Escoltar

La Nit de la Solidaritat porta a Mataró l’activista brasiler Chico Whitaker

Els assistents a l’acte col·laboraran en una campanya de recollida d’aliments

La Nit de la Solidaritat 2009 tindrà lloc al Foment Mataroní el proper divendres 15 de maig. Enguany, l’acte arriba a la dotzena edició i té com a convidat a l’activista brasiler Francisco “Chico” Whitaker, membre del Comitè d’Organització del Fòrum Social Mundial. La trobada d’aquest any, que està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, s’ha sumat a la iniciativa “1 Kg” de la campanya “Aliments a la solidaritat” de l’Assemblea local de la Creu Roja.


 

L’acte s’iniciarà a les 20 h amb la presentació de l’alcalde, Joan Antoni Baron. En el decurs de la nit, el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, presentarà la memòria "Mataró 2008, projectes de cooperació i sensibilització". A continuació intervindrà el representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, Juan Antonio Ciller. Posteriorment, Chico Whitaker impartirà la conferència "Com afectarà la crisi als països del Tercer Món”.

 

L'acte finalitzarà amb la interpretació de “La llengua muntanyesa” de Harold Pinter a càrrec del grup de joves II de l’Aula de Teatre de Mataró sota la direcció d’Enric Domingo.

 

 

Francisco “Chico” Whitaker

 

Chico Whitaker va néixer al Brasil i és un ferm defensor de la justícia social. Va ser regidor a Sao Paulo fins al maig de 2003. És secretari executiu de la Comissió de Brasil de Justícia i Pau i membre del Comitè d’Organització del Fòrum Social Mundial i del “Comité Nacional del Movimiento de Combate a la corrupción electoral”. Va ser un dels cofundadors del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre 2001.

 

El 2006 va obtenir el premi Nobel Alternatiu. Aquest premi s’atorga a persones que no només es dediquen a la justícia social i al medi ambient, sinó que també viuen d’acord amb aquests principis.

 

  

1 Kg de solidaritat en forma de llegum i oli

 

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional va acordar el passat mes de març adherir-se a la campanya “Aliments a la solidaritat” de l’Assemblea local de la Creu Roja. L’objectiu d’aquesta campanya és que els assistents a la Nit de la Solidaritat portin 1 kg de llegum o 1l d’oli que la Creu Roja distribuirà a les persones derivades del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament.

 

La participació en aquesta campanya de la Creu Roja ve donada arran de què l’Ajuntament va impulsar 19 mesures addicionals per afrontar l’actual conjuntura socioeconòmica i donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Una de les mesures era aglutinar esforços de tots els agents de la ciutat mitjançant un treball conjunt en benefici de la ciutat, objectiu que es vol aconseguir amb aquesta recollida d’aliments.