Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova programació “Anem al Teatre” ofereix 18 espectacles

Escoltar

La nova programació “Anem al Teatre” ofereix 18 espectacles

A l’edició de l’any passat hi van participar 95 centres educatius del Maresme

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès; la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Conxita Calvo; la cap de la secció tècnica de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mònica Ruz; i el responsable del programa “Anem al Teatre” de la Diputació de Barcelona, Joaquim Aloy, han presentat avui en roda de premsa la programació del curs 2009-2010 del programa escolar que ofereix als centres educatius del Maresme la possibilitat de triar entre un ampli ventall de propostes escèniques.


 

El programa està organitzat per les àrees de Cultura i Educació de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la comarca, amb el suport de l’obra social Caixa Terrassa.

 

La col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró va començar el curs 2001-2002. Des de llavors les dues institucions han anat de la mà en l’assoliment dels principals objectius de la campanya “Anem al Teatre”: la creació de nous públics de teatre, música, dansa i l’educació de la sensibilitat artística; articular programacions artístiques de qualitat, adequades als diferents nivells educatius; garantir la igualtat d’oportunitats d’accés dels alumnes a l’oferta artística, i afavorir la coneixença i identificació dels espais escènics del municipi.

 

Els espectacles se subdivideixen segons la seva idoneïtat en els diferents cicles educatius: infantil, primària, secundària i batxillerat. En totes les activitats es promou el treball entorn de l’obra per part dels alumnes, i es facilita als professors un dossier pedagògic.

 

També s’han mostrat les xifres corresponents al curs passat, i les previsions per a aquest: el curs 2008-2009 95 centres educatius de 23 municipis del Maresme van assistir a algun dels espectacles del programa. Un total de 22.990 alumnes (43.783 espectadors, cada alumne pot assistir fins a un màxim de tres espectacles) van veure alguna de les 209 funcions que formaven part del programa. De cara a aquest curs 2009-2010, ja s’estan gestionant 42.369 inscripcions, 13.812 corresponents a alumnes de Mataró, per assistir a diferents sessions dels 18 espectacles programats.

 

 

La programació del curs 2009-2010

 

En aquesta edició s’han programat 18 espectacles que es traduiran en 79 funcions. Els espectacles es representaran al Teatre Monumental, i si per motius de les obres de millora del teatre municipal no fos possible, s’ha reservat la sala escènica del Foment Mataroní.

 

La relació d’obres és la següent:

 


  • 4 i 1 cinc!, de la Factoria Mascaró

  • Circ cabaret Armando Rissotto, de Txo Titelles

  • DesConcert, de DuoDesconcerto

  • Giralluna, de Marcel Gros

  • Goma gom, de Chapertons

  • L’aventura del jazz, de la Vella Dixieland

  • Les aventures de Tom Sawyer, de La Remoreu Teatre

  • Mal de closca, de Taaat

  • Momentari, de Nats Nus

  • Niña Frida, de Karlik danza teatro

  • Orquestra Àrab de Barcelona

  • Ralet, ralet, de Samfaina colors

  • Sin cola, de Quelli di Grock

  • Tandoori LeNoir en família, de Tandoori LeNoir

  • 4 obres de Teatre i literatura: antologia de poesia espanyola, antologia de poesia catalana, a bogeria de Narcís Oller i Nada de Carmen Laforet


 

Paral·lelament al programa, hi ha el projecte de “Teatre en l’educació” que pretén utilitzar el teatre per treballar els valors. Les sessions inclouen l’escenificació d’uns espectacles més un debat a fons amb els espectadors, fins ara hi ha inscrits 1.122 espectadors, i “Teatre i literatura”, una escenificació d’algunes lectures obligatòries de llengua catalana i castellana per als alumnes de batxillerat.

 

Els catxets de les funcions es cobreixen a través dels costos de les entrades per parts dels alumnes participants, una part que paga la Diputació i una altra que paga l’Ajuntament. En el cas de l’espectacle “Sin cola”, els ajuntaments no paguen el catxet i aquest el paga íntegrament la Caixa de Terrassa i la Diputació de Barcelona, i el catxet de l’espectacle “Niña Frida” el paga íntegrament la Diputació.