Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Mossèn Blanch i els carrers d’Agustín Argüelles, Mossèn Ramon Fornells i L’Esplanada renoven l’enllumenat

Escoltar

La plaça de Mossèn Blanch i els carrers d’Agustín Argüelles, Mossèn Ramon Fornells i L’Esplanada renoven l’enllumenat

La nova instal·lació consumirà un 57% menys d’energia

El Servei de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Mataró va començar el 2 de febrer els treballs de renovació i millora de l’enllumenat públic dels carrers de Mossèn Ramon Fornells, la plaça de Mossèn Blanch i dels carrers d’Agustín Argüelles i de L’Esplanada.


Els treballs consisteixen en la remodelació i actualització de l’enllumenat d’aquests vials, que permetrà un estalvi energètic del 57% respecte al consum actual.

 

Els punts de llum s’ampliaran, passant de 68 a 76. Les noves lluminàries es situaran en columnes i també en braços col·locats a les façanes. Les làmpades actuals, de vapor de mercuri, se substituiran per làmpades de vapor de sodi de 100 i 150 W, més respectuoses amb el medi ambient i que juntament amb les lluminàries noves donen un rendiment molt superior a l’enllumenat actual.

 

Es preveu que el nivell lumínic sigui superior al que ofereix l’enllumenat actual, tot i que la potència instal·lada passarà de 17 kW a 7,540 kW. A més, s’instal·larà un sistema de reducció i estabilització de flux que permetrà adaptar el nivell de llum en funció de les hores de major o menor ús de la via pública i aconseguir un major estalvi energètic. 

 

L’empresa Electricitat Boquet, SL executa les obres, que van ser adjudicades per un import de 98.140,81 €. Es preveu que els treballs estiguin enllestits a mitjan març.