Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Mossèn Manuel Blanch, el Parc Central i el CEIP Camí del Cros tindran llums amb tecnologia LED en fase de prova

Escoltar

La plaça de Mossèn Manuel Blanch, el Parc Central i el CEIP Camí del Cros tindran llums amb tecnologia LED en fase de prova

L’Ajuntament ha decidit provar un nou sistema d’il·luminació, a base de díodes emissors de llum (LED), en tres espais de la ciutat: dos punts exteriors i un d’interior. L’objectiu d’aquesta mesura és implantar aquest nou sistema d’il·luminació per fer un seguiment de les prestacions que, en principi, ofereix: estalvi en el consum energètic i en el manteniment. Les dades s’han donat a conèixer avui a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials.


 

Les proves es faran en tres punts de la ciutat on coincideix que s’han de realitzar obres de reforma de l’enllumenat o que s’han efectuat recentment. La instal·lació de les noves lluminàries es portarà a terme durant el mes de setembre.

 

Enllumenat exterior

 

A la plaça Mossèn Manuel Blanch està previst col·locar una dotzena de làmpades amb bombetes LED de 70 wats: tres unitats seran fanals de 4 metres d’alçada i 9 braços a paret. 

 

A l’entrada del Parc Central, per la plaça de Joaquim Blume, s’instal·laran dues lluminàries amb llums LED, alimentades amb plaques solars. Aquesta és una de les millores ofertades en el contracte vigent de manteniment de l’enllumenat, a càrrec d’Electricitat Boquet, S.L.

 

 

Enllumenat interior

 

El CEIP Camí del Cros disposarà de fluorescents amb LED de 15w en zones de distribució i passadissos.

 

El seguiment d’aquestes instal·lacions es centrarà en comprovar la uniformitat de la il·luminació, la qualitat de la llum, la dissipació tèrmica, el comportament mecànic de la lluminària, la durabilitat dels components i la compatibilitat amb els sistemes de reducció de flux.