Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incorpora nous vehicles i millores tecnològiques

Escoltar

La Policia Local incorpora nous vehicles i millores tecnològiques

S’han incorporat 73 PDA (Assistents Digitals Personals) amb impressora

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el regidor de Via Pública, Francesc Melero, han presentat avui els nous vehicles del parc mòbil de la Policia Local, les noves PDA (Assistents Digitals Personals) i el nou sistema de truncking digital.


L’adquisició de noves eines té com a finalitat aconseguir uns serveis de seguretat més eficients, eficaços i de més qualitat que reverteixin en el benestar de la població. Aquestes millores s’emmarquen en el Pla Estratègic de la Policia Local 2007-2013.

 

El parc mòbil afegeix tres turismes, tres escúters i una motocicleta nova. La incorporació d'aquest cotxes i motocicletes, amb un cost de 99.724,94 €, i la incorporació del sistema de truncking digital, amb un cost de 271.430,66 €, són objectius previstos al Pla d'Inversions del 2009.

 

Pel que fa als equips PDA, se n’han obtingut 73 dels quals 50 són cedits gratuïtament per la Diputació de Barcelona i 23 estan subvencionats al 50%. El cost per a la Diputació és de 48.566 € i per a l’Ajuntament de 9.081 € i formen part del Pla d’Inversions del 2008.

 

 

Els nous vehicles

 

Dels 7 vehicles nous, 4 substitueixen cotxes antics i 3 són noves incorporacions. Amb els tres nous vehicles, el parc mòbil de la Policia Local té 55 vehicles.

 

Dos d’aquests vehicles estan logotipats i tenen un sistema de motor convencional diesel. El seu equipament interior consta dels elements necessaris de seguretat (separació dels seients davanters i posteriors i preservació dels mecanismes d'obertura de porta) i es destinaran a les unitats de seguretat ciutadana. L'altre és un vehicle camuflat que disposa de sistemes prioritaris no visibles (sirenes i llum).

 

Els tres escúters són de 250 cm³ i disposen de llums per a emergències i es destinaran al Servei de la Policia de Barri. La motocicleta és de 700 cm³ i té llum d'emergències, sirena i un cofre. Es destinarà a la Unitat de Trànsit de l'Àrea Territorial.

 

 

Assistents Digitals Personals

 

Els 73 equips adquirits de PDA tenen també impressora i 65 són equips de dades i 8 equips són de dades i veu.

 

Cada PDA porta un programa que permet la realització de denúncies de trànsit en línia amb connexió via GPRS 3G. Això facilita la gestió del procediment i dóna la possibilitat al ciutadà denunciat del pagament instantani via telèfon mòbil. També porten informació pràctica per als policies (procediments, normatives o documents interns, entre d’altres) i s’inclourà un programa propi de l’Ajuntament que permetrà als agents denunciar per infraccions a ordenances municipals i normatives.

 

 

El truncking digital

 

S’ha instal·lat un nou sistema de comunicació Tetra Digital amb enllaç a la Xarxa de Comunicacions Rescat (Xarxa de Comunicació de Serveis d’Emergències de la Generalitat de Catalunya) que consta de 105 equips portàtils, 22 equips mòbils que es troben instal·lats als vehicles policials, 4 terminals d’àudio i 2 terminals de recepció de GPS a la Sala de Coordinació Operativa de la Policia Local.

 

Tot el sistema està gestionat a través del sistema de comunicacions GEMYC consistent en:

 

. Un ordinador matriu pel qual es gestionen els quatre operadors de la Sala de Coordinació Operativa, la manipulació del qual es realitza mitjançant sistema Touch o pantalla tàctil.

.  Una pantalla que integra un sistema de posicionament GPS o de localització de les unitats.

. Una pantalla per gestionar la resta d’aplicatius policials.

 

Aquest sistema, a més de la qualitat de so i recepció, permet la integració del posicionament amb la comunicació via veu (clicant la icona del vehicle al mapa obre comunicació directa) i la integració en grups o conferències comunes dels diferents cossos integrats a la Xarxa Rescat (Bombers, Protecció civil i Mossos d’Esquadra).