Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local rep 73 PDAs de la Diputació de Barcelona

Escoltar

La Policia Local rep 73 PDAs de la Diputació de Barcelona

Faciliten la tasca dels agents i permeten al ciutadà pagar les multes per mòbil

El diputat d'Hisenda i Recursos Interns de la Diputació de Barcelona, Rafael Roig, ha lliurat avui a l’alcalde, Joan Antoni Baron, 73 equips compostos de PDA (Assistent Digital Personal) i impressora que permetran als agents municipals comunicar-se telemàticament amb les seves oficines.


 

A l’acte, que ha tingut lloc a Via Pública amb la presència de més alcaldes de la comarca, hi han participat la interventora de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, Ángela Acín, i el cap d’Unitat de Multes de la Diputació de Barcelona, Francisco González. La jornada ha finalitzat amb una sessió de treball per mostrar el funcionament dels equips.La Diputació de Barcelona ha lliurat 700 equips que s’han distribuït a 96 ajuntaments, 582 dels quals, composats per una PDA proveïda de telefonia mòbil, impressora i accessoris, amb un valor de 443.806 €, són cedits gratuïtament, mentre que els 118 restants, per un import de 46.592 €, es finançaran al 50%.

 

Mataró ha rebut 73 d’aquests equips dels quals 50 són cedits gratuïtament per la Diputació de Barcelona, i 23 estan subvencionats al 50%. El cost per a la Diputació és de 48.566 € i per a l’Ajuntament de Mataró de 9.081 €.

 

Aquests equips porten un programa que permet la realització de denúncies de trànsit en línia. Això facilita la gestió del procediment (impedeix errades de carrers i vehicles, transcriu al servidor les dades exactes, permet l’enviament de foto de la infracció, entre d’altres prestacions) i dóna la possibilitat al ciutadà denunciat el pagament instantani via telèfon mòbil. També portaran informació pràctica per als policies (procediments de treball, legislació, documentació interna, etc.). El proper mes de juny es preveu que aquests equips ja estiguin en funcionament.

 

A més, l’Ajuntament està realitzant un desenvolupament informàtic propi per incloure a les PDAs, que permetrà fer les denúncies per infracció a ordenances municipals i normatives (Civisme, Via Pública, Tinença d’Animals Domèstics, entre d’altres). Es preveu que aquest nou aplicatiu sigui operatiu a partir del mes de setembre.

 

El següent pas, que està previst iniciar el proper any 2010, serà la connexió dels equips amb el Sistema d’Informació Policial per a la tramitació de denúncies penals. Aquest aplicatiu es farà en col·laboració amb la Direcció General de Policia i la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.