Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La recollida de la fracció orgànica va augmentar un 11% el passat estiu respecte el mateix període de 2008

Escoltar

La recollida de la fracció orgànica va augmentar un 11% el passat estiu respecte el mateix període de 2008

La campanya de reforç feta a la primavera arriba a un 53,82% dels habitatges

 

Entre els mesos de juliol i agost s’han recollit a Mataró 866.760 quilos de fracció orgànica de la brossa domiciliària, un 11,15% més que al mateix període de l’any passat (779.820 quilos). Aquesta és una de les dades de balanç de la campanya d’educació ambiental que l’Ajuntament va fer la passada primavera per agrair la col·laboració ciutadana i recordar als veïns com s’ha de fer la recollida de la brossa orgànica.

 

Les dades de balanç de la campanya es van donar a conèixer dimarts passat, 10 de novembre, a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials.

 

La campanya de reforç ha consistit en actuacions de difusió adreçades als ciutadans, amb visites porta a porta, un punt informatiu itinerant, un estand exposició i una exposició sobre la recollida de la fracció orgànica; activitats didàctiques als centres educatius i visites a activitats comercials que generen brossa orgànica.

 

S’ha contactat directament amb 24.894 habitatges dels 46.253 comptabilitzats a Mataró (53,82%). Segons les enquestes de seguiment a la població, un 80% dels enquestats ha tingut coneixement que la campanya s’estava fent, i un 5% assegura que ha començat a separar la fracció orgànica gràcies a la campanya de reforç. Més de 2000 alumnes de diversos centres d’educació primària, secundària, especial i de batxillerat han participat en la campanya.

 

La campanya ha tingut un cost de 200.000 € subvencionats per l’Agència de Residus de Catalunya.

 

Mataró va començar al 2006 la recollida selectiva de la fracció orgànica de la brossa. La ciutat recull més del 30% del total de la brossa orgànica generada. El nivell d’impropis, és a dir residus que no són matèria orgànica i que van a parar al contenidor marró, és inferior al 7%.