Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Riera de Figuera Major tindrà 30 habitatges i un local d’equipament ubicats en un innovador projecte de mòduls

Escoltar

La Riera de Figuera Major tindrà 30 habitatges i un local d’equipament ubicats en un innovador projecte de mòduls

 


El Consell d’Administració de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, (PUMSA) va aprovar ahir el Projecte Bàsic i la proposta de solució constructiva de l’edifici de 30 habitatges dotacionals i un local d’equipament a la Riera de Figuera Major, cantonada amb el carrer de Josep Maria de Segarra. El projecte ha estat redactat per l’equip d’arquitectes “Alonso, Balaguer y Arquitectos asociados”.


L’Ajuntament de Mataró ha apostat per l’innovador concepte constructiu i funcional de 30 habitatges. Es construiran en un solar de 3.378 m2 de superfície total, tot i que en una primera fase se n’ocuparan una tercera part, 1.178 m2.

 

Aquests 30 habitatges, de superfície útil de 40 m2, seran de protecció oficial per a joves en règim de lloguer, i estaran promoguts per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

 

 

Característiques dels habitatges

 

Els habitatges, ubicats al barri del Camí de la Serra, estaran fets a base del reciclatge de contenidors industrials utilitzats habitualment per al transport mercantil.

 

Aquests mòduls, muntats en taller, són transportables i apilables, econòmics, reciclables, de ràpida construcció i de qualitat arquitectònica a la vegada. Compten amb llum natural, ventilació creuada i zones lliures com a principals punts forts.

 

L’alçada dels edificis serà de planta baixa més dos a la part posterior, i de tres i quatre plantes pis a la façana principal, depenent del desnivell del carrer.

 

Tots els habitatges tindran una superfície útil de 40 m2 aproximadament, amb una habitació.

 

Pel que fa als espais comuns, es contempla la ubicació d’un mòdul amb servei de cuina per a la realització d’actes lúdics, i a la planta superior, un espai destinat a la bugaderia i als estenedors.

 

 

Equipament

 

La planta baixa de l’edifici acollirà un espai de 727 m2 destinat a equipament, que estarà il·luminat per tres façanes i per dos patis centrals.

 

L’actuació preveu a la part posterior del solar un pas de servei enjardinat i amb arbres, que permetrà entrar a peu pla a la primera planta pis dels habitatges i que donarà suport visual al local d’equipament de la planta baixa.

 

 

Pla Local de l’Habitatge

 

Aquesta promoció està prevista en el Pla Local de l’Habitatge 2005-2015, aprovat el 2005 per donar resposta a les necessitats del sector de la població amb més dificultats per accedir a l’habitatge, per fomentar la cohesió social a la vegada que per millorar la qualitat del parc d’habitatge existent.

 

En el marc del Consell Territorial del Nord, s’ha creat un grup de treball d’habitatges i equipaments amb la finalitat de fer propostes i debatre quin tipus d’equipament serà el que s’ubicarà en aquest àmbit. La primera reunió tindrà lloc el proper dijous 16 de juliol, a les 19.30 h, al local social de l’AV Vista Alegre (carrer d’Almeria, s/n).