Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona fase de millora del parc Forestal farà més accessible l’espai a persones amb mobilitat reduïda

Escoltar

La segona fase de millora del parc Forestal farà més accessible l’espai a persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament comença a arranjar els camins interiors de la zona verda

L’Ajuntament ha començat avui dilluns, 16 de febrer, la segona fase de la millora del parc Forestal, treballs que donen continuïtat a la millora dels accessos a la zona verda que es va executar al 2007. La fase actual consistirà en l’arranjament dels camins interiors que estan situats per sobre de l’esplanada de jocs i arriben fins al Mirador del Maresme, així com en facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda al Mirador de Mataró, a l’Eix del Parc i a l’esplanada de jocs.


Els treballs permetran redefinir la secció longitudinal i transversal dels camins secundaris, que tenen una longitud total de 522 metres linials, per aconseguir un tractament més uniforme i una amplada d’uns 2 metres.  

 

Es reduirà el nombre d’esglaons de fusta i es substituiran les travesses actuals per materials lliures de tractaments nocius. També es milloraran tres dreceres, amb una amplada inferior als camins secundaris, d’1,5 metres. D’altres dreceres existents actualment es tancaran al pas per evitar la proliferació de camins per arreu de la zona verda.

 

Es reposarà el tancament de la barana existent als punts dels camins on sigui necessari millorant també el seu ancoratge. A la zona de jocs també es reposarà la barana existent, tant a dalt del mur com al perímetre de l’esplanada. Es millorarà l’accés que connecta aquesta esplanada i l’Eix del Parc i es definirà un camí de 3,5 metres d’amplada per als vehicles de manteniment des del carrer de la Cornisa.

 

Els treballs també comportaran la retirada de mobiliari que ha quedat obsolet i la restauració d’alguns talussos.

 

 

Accessos per a persones amb mobilitat reduïda

 

S’habilitaran 7 places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda sota el dipòsit d’aigua del carrer de la Cornisa. Des del mateix aparcament es crearà un accés per a vianants, d’1,5 metres d’ample, que enllaçarà amb el camí secundari que uneix l’Eix del Parc amb l’esplanada de jocs. També des de l’estacionament es condicionarà un nou camí adaptat fins al Mirador de Mataró, que actualment no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda per l’existència d’un darrer tram d’escales. Al Mirador de Mataró es col·locaran 2 taules noves de pic-nic.

 

Davant del restaurant s’habilitarà una rampa per superar els diferents trams d’escales que presenta l’Eix del Parc en aquest punt. A l’esplanada de la font propera al restaurant es col·locaran 3 bancs.

 

L’empresa Jardineria J. Buch SL és l’adjudicatària dels treballs, per un import de 198.674,46 euros. Les obres tenen un termini d’execució de tres mesos.