Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament adjudicarà per sorteig 40 horts urbans entre els més de 80 sol·licitants admesos

Escoltar

L'Ajuntament adjudicarà per sorteig 40 horts urbans entre els més de 80 sol·licitants admesos

Les llicències són a 5 anys i es crearà una llista d’espera per a possibles baixes

L’Ajuntament de Mataró va publicar ahir la llista de sol·licitants admesos per obtenir una de les llicències d’ocupació temporal dels horts urbans que s’estan condicionant a la finca de Bon Recés.

 

Durant el termini d’inscripció, que s’ha dut a terme del 20 de juny al 10 de juliol, s’han rebut 97 sol·licituds. Finalment han estat 82 els sol·licitants que complien els requisits necessaris per ser admesos, tot i que els interessats poden presentar reclamacions fins al 6 d’agost. La llista definitiva de sol·licitants admesos es publicarà passat aquest termini.

 

Les persones que han pogut sol·licitar una de les llicències havien de ser majors de 60 anys o bé majors de 52 i estar a l’atur o ser pensionistes. A més, havien d’estar empadronades a Mataró, no podien ser propietaris o arrendataris de cap altre hort o terreny de conreu i no podien tenir deutes amb l’Ajuntament.

 

El proper 7 de setembre, a les 12.00 hores, se celebrarà al Casal de la gent gran de Rocafonda (carrer de Colòmbia, 55) el sorteig públic per adjudicar els horts entre les persones admeses.

 

Els adjudicataris gaudiran de la concessió per a l’ocupació i ús temporal d’una de les parcel·les durant el període de 5 anys. Per obtenir la llicència d’ús caldrà que dipositin una fiança de 200 € que es retornarà un cop finalitzada la concessió. També hauran de satisfer una taxa anual de 68 €. Tots els adjudicataris dels horts urbans hauran de crear l’Associació d’usuaris dels horts Bon Recés a la qual hauran d’abonar la quota que es determini per a la seva activitat.

 

Es crearà una llista d’espera per als sol·licitants que no hagin obtingut la concessió en el sorteig, amb l’objectiu de cobrir possibles baixes.

  

Els horts urbans

 

Els horts estaran situats a una finca de titularitat municipal situada al veïnat de Mata-Rocafonda, concretament a la confluència del carrer de la Foneria i la carretera de Mata. El Servei d’Obres va començar el passat mes d’abril les obres d’adequació de les terrasses de conreu, que estaran enllestides a la tardor i es financen amb el Fons Estatal d’Inversió Local.

 

Es tracta de 40 parcel·les de 50 m², on els adjudicataris podran conrear verdures, llegums o plantes de jardineria per a consum propi. A més, els usuaris tindran dret a un armari individual per guardar les eines. També hi haurà una zona exterior amb bancs i taules per a les estones de repòs.

 

Els horts disposaran d’una bassa de 30 m³ per al reg amb subministrament d’aigua freàtica. Cada parcel·la tindrà un comptador per registrar el consum individual.