Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül reben la Medalla de la Ciutat

Escoltar

Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül reben la Medalla de la Ciutat

La concessió es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat mes de juliol

L’Ajuntament va concedir ahir la Medalla de la Ciutat a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül per la tasca diària portada a terme durant més de cent anys a Mataró amb un esperit de modèstia, senzillesa, tolerància i solidaritat.


 

El Ple del passat mes de juliol va aprovar per unanimitat la concessió d’aquesta distinció a la comunitat. Les Filles de la Caritat han desenvolupat feines d’infermeria a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena al llarg de quasi 90 anys i des del 1908 estan al capdavant dels menjadors econòmics Sant Joaquim.

 

Més d’una trentena d’entitats de la ciutat van presentar sol·licitud de suport perquè l’Ajuntament atorgués a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül la Medalla de la Ciutat.

 

La comunitat de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül va ser fundada a París pel beat Frederic Ozaram i es van instal·lar a Mataró el 1898. Des de 1900 fins al 1987, la comunitat es va fer càrrec bàsicament de les tasques d’infermeria de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

 

El 1908 les Filles de la Caritat es van fer càrrec dels menjadors econòmics Sant Joaquim, on continuen fins avui preparant el menjar i atenent els usuaris. Aquest any la Fundació Sant Joaquim ha celebrat el centenari de la presència de la comunitat al front dels menjadors.

 

Les Filles de la Caritat tenen les seves dependències al mateix edifici que els menjadors de la Fundació Sant Joaquim, al Camí Ral, 338-340, que recentment s’ha rehabilitat. Així, el primer, segon pis i les golfes han estat condicionats perquè hi puguin viure.

 

Les obres han estat finançades per l’empresa municipal d’urbanisme, PUMSA, i la propietària de l’immoble, la Fundació Sant Joaquim.