Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’urbanització i enjardinament del carrer de Javier Castaños duraran tres mesos

Escoltar

Les obres d’urbanització i enjardinament del carrer de Javier Castaños duraran tres mesos

S’arrangen els entorns del nou edifici d’habitatges públics del Pla d’en Boet

L’Ajuntament va començar a mitjan març les obres d’urbanització i enjardinament del carrer de Javier Castaños.


 

Les obres de millora consisteixen en la urbanització de la prolongació del carrer de Javier Castaños, en el tram comprès entre l’edifici d’habitatges de protecció oficial de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i el Clos Arqueològic de Torre Llauder, a més de l’enjardinament i la instal·lació de mobiliari urbà a la nova plaça dels habitatges.

 

Les obres s’han adjudicat a l’empresa TALHER, SA amb un pressupost de 111.368,25 € (IVA inclòs)i tindran una durada aproximada de tres mesos.

 

 

Descripció de les obres d’urbanització

 

A la prolongació del carrer es realitzarà un rebaix de les terres amb la finalitat d’assolir la cota de la planta baixa dels nous habitatges construïts. La superfície es cobrirà amb terra vegetal i sauló i una hidrosembra d’espècies de prat. En aquest tram, i per delimitar i senyalitzar el pas dels vehicle de serveis dels Bombers, es plantarà entre el pas i el talús una línia de 10 arbres de l’espècie Celtis Australis.

 

Pel que fa a la plaça pública, s’enjardinarà amb la instal·lació de tres jardineres de grans dimensions on s’hi sembraran plantes arbustives (Lavandula Dentata, Lantana Montevidensis, Carex Oshimensis “Evergold”, Grevillea “Winpara Gem”, Penisetum Massaicum “Red Buttons” i Cupressocyparis Laylandi). A la zona central de la plaça també hi haurà plantes arbustives i 4 unitats d’arbres Tipuana Tipu. La xarxa de reg serà automatitzada per a les arbres, de tipus brollador, i per a les plantes arbustives, de tipus tech-line.

 

Aquest espai públic s’acabarà amb la instal·lació de mobiliari urbà: un banc, una paperera i una pilona.

 

Les obres de millora també comporten la substitució de l’enllumenat públic que seran columnes de 4 m d’alçada.

 

La urbanització i enjardinament del carrer de Javier Castaños estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.