Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les setenes Jornades de Salut i Alimentació se celebren amb activitats adreçades a tothom

Escoltar

Les setenes Jornades de Salut i Alimentació se celebren amb activitats adreçades a tothom

S’han organitzat tallers en els quals hi participaran uns 1.500 alumnes

Mataró celebra enguany les setenes Jornades de Salut i Alimentació al voltant del Dia Mundial de l’Alimentació que se celebra el proper 16 d’octubre. Com cada any, el Servei de Salut Pública ha coordinat el programa d’activitats amb la col·laboració del Servei de Dona.

 

L’objectiu de les Jornades és difondre els beneficis que proporcionen una alimentació saludable i la pràctica habitual d’activitat física així com implicar diversos serveis i col·lectius ciutadans en la difusió d’hàbits saludables, tal com es recull en el Pla Municipal de Salut de Mataró.

 

El programa d’activitats es va iniciar el passat 5 d’octubre amb un taller d’educació nutricional i s’allargarà fins al diumenge 25 d’octubre amb una caminada popular als entorns de Mata i les Cinc Sènies. Demà dijous, 15 d’octubre, la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, farà la presentació de les Jornades. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h a Can Palauet.

 

La novetat d’aquesta edició són els tallers organitzats conjuntament amb la Cooperativa Consum en els quals hi participaran prop de 1.500 alumnes de 14 escoles de primària. A partir de jocs i del tast d’aliments coneixeran aspectes rellevants de la dieta mediterrània.

 

A més, durant aquests dies, centres d’educació primària portaran a terme diverses activitats: esmorzars a base d’entrepans, fruites i plats de diferents orígens compartits amb les famílies i els mestres; xerrades i col·loquis sobre l’activitat física i sedentarisme; caminades pels entorns de l’escola o excursions; etc.

 

Els casals de gent gran i els centres d’atenció primària de salut vinculen diferents activitats a les Jornades (Diada de germanor i Taller d’educació nutricional que aquest any inclou sessió pràctica d’elaboració d’un menú).

 

Com d’altres anys, el programa de Mataró Ràdio “Viu la vida” ofereix un espai en la seva programació per tal que participin alguns dels col·laboradors de les Jornades. Aquest any es parlarà de la implementació del tamborí a Mataró; es presentaran alguns dels resultats de l’estudi “Mataró sense trans”; es coneixerà el treball de l’Escola de Restauració i Cambreria i del Comerç Mataró Centre en promoció d’hàbits; i els alumnes de 6è del CEIP Josep Montserrat explicaran el treball que han fet, com a escola, vinculat al dia Mundial de l’Alimentació.

 

Per a la celebració d’aquestes Jornades, es treballa de manera conjunta amb personal sanitari dels centres d’atenció primària, l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, Comerç Mataró Centre, l’Associació de Veïns de La Llàntia, la vocalia de dones de l’ Associació de Veïns de Rocafonda i el grup Natura, entitat de medi ambient.