Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marc Llacuna guanya el 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

Escoltar

Marc Llacuna guanya el 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

És el primer artista mataroní que s’emporta aquest guardó

La tercera edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró ha concedit el premi a l’artista mataroní Marc Llacuna. El guardó es va donar a conèixer ahir dijous 28 de maig, a les 19 h, a la Sala d’Exposicions Caixa Laietana. Aquest premi, que es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament i d’altres patrocinadors.


 

L’obra guanyadora porta per títol “122” i és un acrílic sobre tela de 120 x 195 cm. El premi està dotat amb 9.000 €.

 

El jurat l’ha format Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Francesc Rodón, crític d’art i de literatura; Julio Vaquero, pintor i dibuixant; Arnau Puig, historiador, crític d’art i fundador del grup Dau al Set i Pilar Vélez, doctora i professora d’Història de l’Art.

 

L’obra guanyadora, la primera d’un artista mataroní, queda en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició.

 

 

El primer guanyador mataroní

 

Marc Llacuna Muyor (Mataró, 1973) ha cursat estudis i la diplomatura de Belles Arts a l’Escola Eina de Barcelona.

 

Des del 2002 ha participat en 36 exposicions col·lectives i 7 individuals. Les col·lectives han tingut lloc a Mataró, Girona, Tarragona, Lleida, Barcelona, Madrid, Itàlia, França, Portugal i Alemanya. I les individuals a Mataró, Barcelona, Tarragona, Reus i Tremp.

 

Ha estat seleccionat en diversos premis a Reus, Barcelona, Tarragona, Torruella de Montgrí, Salou i La Garriga (2005 i 2007).

 

El 2005 va ser guardonat en la primera edició d’aquest Premi Torres García-Ciutat de Mataró i el 2007 també hi va ser seleccionat.

 

El 2006 va aconseguir el primer premi de pintura al Concurs de Pintura de Tremp.

 

Tenen obra seva l’Ajuntament de Tremp, la Fundació Caixa Laietana, la Fundació EINA i la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

 

 

Tercera edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

 

El premi està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol i en aquesta edició hi han participat 239 artistes dels quals se n’han triat 40 per mostrar a l’exposició.

 

Els autors de les 40 obres finalistes tenen una mitjana d’edat de 41 anys i són de Catalunya, Almeria, Balears, Granada, Madrid, Múrcia, Navarra, València, Alemanya, Andorra, França, Polònia, Argentina, Xile i Uruguai. D’aquests, 30 resideixen a Catalunya.

 

L’artista guanyador del 1r Premi Torres García-Ciutat de Mataró va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura "Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas", i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”, que va passar al fons del Museu de Mataró.

 

L’exposició es podrà veure a la Sala d’Exposicions Caixa Laietana (plaça de Santa Anna 1-4, 1r pis) fins al 28 de juliol de 17.30 a les 20.30 h els dies feiners i els festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h.

 

Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell. Per la seva vinculació amb Mataró, l'Associació Sant Lluc per l'Art convoca aquest premi de pintura cada dos anys que porta el nom de l'artista uruguaià.