Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marc Timon és l’autor de la sardana guanyadora del concurs de “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009”

Escoltar

Marc Timon és l’autor de la sardana guanyadora del concurs de “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009”

Ha estat el primer acte de pubillatge de Mataró

Ahir diumenge, 1 de març, es va celebrar el concert de les sardanes finalistes del concurs de sardanes de “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009”, en el decurs del qual es van escollir les obres guanyadores. El primer premi se’l va endur Marc Timon. Aquest acte ha estat el punt de partida dels actes de pubillatge de Mataró. La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona va ser l’encarregada d’interpretar les peces finalistes.


En el concert, que va tenir lloc al Teatre Monumental, s’hi van poder escoltar les 10 peces finalistes, de 8 autors diferents, de les 30 que s’hi van presentar.

 

El jurat estava format pel president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès; els representants de la Federació d’Entitats Sardanistes i de Dansa Tradicional Catalana de Mataró, Isidre Pujol i Ramon Julià, i tres persones amb reconegut prestigi dins de l’àmbit musical com són Enric Ortí, Francesc Cortés i Pere González.

 

La sardana guanyadora va ser la de Marc Timon, que es va endur 4.500 €, i a més serà la sardana que prendrà un protagonisme especial en molts actes del pubillatge, en els quals serà interpretada.

 

A la mitja part del concert, després de la interpretació de les 10 sardanes, el públic assistent va poder emetre el seu vot amb els quals es decidien el segon premi (“D’Iluro a Mataró”) i el tercer premi (“Mataró sardanista”), a qui se’ls hi atorgava 2.000 i 1.000 €, respectivament. La sardana més votada va ser la de Francesc Vicente (segon premi), i la següent la de Carles Santiago (tercer premi). De fet, però, amb la votació popular va quedar com a segona més votada (a 10 vots de la primera) la sardana guanyadora de Marc Timon, al produir-se aquesta coincidència automàticament a la tercera sardana més votada se li va concedir el tercer premi. Tots els compositors participants també van rebre un diploma.

 

De les gairebé 700 persones que van assistiren al concert, 564 persones van emetre el seu vot.

 

L’IMAC editarà un disc amb les tres sardanes guanyadores, juntament amb d’altres sardanes de diversos autors dedicades a Mataró. També s’editaran les particel·les de les sardanes guanyadores, les quals es faran arribar a totes les cobles de Catalunya.

 

La segona part del concert va retre un homenatge a Honorat Vilamanyà. Seguidament es van repartir els premis i es van tornar a interpretar les tres sardanes guanyadores.

 

Aquest ha estat el primer acte dins de “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana 2009”. Tots els actes que s’aniran celebrant estan organitzats per una comissió formada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural i la Federació d’Entitats Sardanistes i de Dansa Tradicional Catalana de Mataró, la qual està formada per les següents entitats sardanistes de la ciutat: Cobla Costa Daurada, Cobla Ciutat de Mataró, Cobla Iluro, Grup Cultural “Pla dels Amats”, Associació Cultural “Els Planells”, Colles Sardanístes “Repuntejant”, Entitat Folklòrica Catalana de Mataró i l’Agrupació Sardanista Santa Anna de Mataró.

 

Els actes de proclamació del pubillatge se celebraran el cap de setmana del 25 i 26 d’abril.