Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà al 2011 el 5è Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya

Escoltar

Mataró acollirà al 2011 el 5è Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya

La candidatura s’ha aprovat durant la celebració a Reus del 4t Congrés

El 5è Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa de Catalunya se celebrarà al 2011 a Mataró. L’alcalde, Joan Antoni Baron, la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), i una delegació de representats de les confraries de Mataró van defensar el passat diumenge la candidatura de la ciutat, que va ser aprovada per aclamació durant la celebració a Reus del 4t Congrés de Confraries.


La celebració a Mataró del 5è Congrés de Confraries coincidirà amb els 25 anys de la recuperació de les processons a la ciutat. La Setmana Santa de Mataró destaca per la seva singularitat, pel seu grau de maduresa, el nombre d’activitats i la bona integració de diferents elements processionals, culturals i religiosos que es donen a la ciutat. Les processons es troben entre els actes més multitudinaris celebrats al carrer, aplegant prop de 55.000 persones, i amb la participació d’unes 2.700 persones entre natzarens, armats, costalers i penitents.

 

El proper Congrés estarà organitzat per la Comissió de Setmana Santa de Mataró, formada per les confraries, germandats i els Armats de Mataró. Des de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) es donarà recolzament a l’organització com a acte de promoció de la ciutat. 

 

Al 4t Congrés de Confraries de Setmana Santa celebrat a Reus han participat enguany representants de les diferents entitats relacionades amb la Setmana Santa d’arreu de Catalunya, les Illes Balears i Perpinyà. Els participants han debatut sobre el present i futur de la Setmana Santa catalana mitjançant comunicacions, ponències, conferències i taules rodones.