Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà el Dia de les Seleccions Catalanes el juny

Escoltar

Mataró acollirà el Dia de les Seleccions Catalanes el juny

Serà una jornada esportiva i lúdica per apropar l’esport català

El president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera, i el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, han signat avui el conveni de col·laboració per a la celebració del Dia de les Seleccions Catalanes, que tindrà lloc a Mataró el 13 de juny.


 

Mataró és la quarta ciutat que organitza el Dia de les Seleccions Catalanes després de Vic (2006), Reus (2007) i Girona (2008). El fet que Mataró aculli aquesta jornada ve donat perquè el Ple d’octubre de 2007 va aprovar una proposta de resolució sobre les seleccions esportives de Catalunya per tal de poder participar en competicions oficials internacionals.

 

El Dia de les Seleccions és una jornada lúdica i festiva que apropa l’esport català i alhora demostra que el nivell català és mereixedor del reconeixement internacional. La jornada té al mateix temps el repte i l’objectiu de donar a conèixer i difondre esports poc coneguts per al públic en general. El programa d’aquesta edició encara no està tancat però està previst que s’hi pugui veure handbol, tennis taula, bowling, rugby, futbol sala, hoquei patins, tug-of-war (salts en llit elàstic), icestock, futsal, ràquetbol, escacs, futbol australià, pitch&putt, korfbal, bitlles catalanes, esport integrat Special Olympics, hípica, rocòdrom, pàdel, dards, bàsquet en cadira de rodes, futbol 3x3 i bàsquet 3x3.

 

Al llarg del dia es faran partits internacionals, exhibició de diferents disciplines i esports participatius en els quals els nens i nenes hi podran participar i aprendre.

 

En el Parc Central, a més dels esports participatius, també s’hi faran més de 30 activitats diferents i música, animació i actuacions infantils.

 

Quant als esports d’aigua, es farà una travessa marítima, rugby touch, futvolei, beach soccer i una activitat de sensibilització amb el medi natural: una recollida d’escombraries del fons del mar.

 

La festa estarà amenitzada per un concert de jazz que tindrà lloc a la plaça de Santa Anna el divendres 12 de juny a la nit; un concert de rock el dissabte a la nit al Parc Central i es representarà una obra de teatre encara per determinar.

 

Les activitats es faran al Parc Central i als equipaments de l’entorn i al front marítim.