Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una jornada sobre els reptes de la promoció immobiliària a la comarca del Maresme

Escoltar

Mataró acull una jornada sobre els reptes de la promoció immobiliària a la comarca del Maresme

Va adreçada als promotors i constructors de la comarca

Demà dimarts, 3 de març, Can Palauet acollirà la jornada “Accions en el context actual del sector immobiliari”, organitzada per l’Associació de Promotors de Barcelona (APCE) i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).


La jornada serà inaugurada per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’APCE, Enric Reyna, i té per objectiu donar a conèixer als agents que intervenen en el sector, l’actual situació i la manera d’encarar les realitats més comunes en què es troben les empreses de la construcció i la promoció immobiliària.

 

“Accions en el context actual del sector immobiliari” s’iniciarà a les 09.15 h i està previst que finalitza a les 14 h. Les ponències aniran a càrrec de: Carlos Becker, director general de l’Institut Apolda; Antoni Gil, soci de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira; Hipòlit Jiménez, cap tècnic d’Ediseguros Mediación; Gemma Carol, gerent del Servei Prevenció Gaudí i Jaume Cleries, sotsdirector general de Coordinació i Seguiment dels Programes d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero.

 

 

Programa de la jornada

 

09.15 – 09.30 h

Recepció i lliurament de la documentació

 

09.30 – 10.00 h

Inauguració de la jornada. A càrrec de Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, i Enric Reyna, president de l’Associació de Promotors de Barcelona (APCE)

 

10.00 – 10.30 h

Anàlisi de la conjuntura economicoimmobiliària: situació i perspectives de l’oferta i la demanda. A càrrec de Carlos Becker, director general de l’Institut Apolda

 

10.30 – 11.15 h

Particularitats del lloguer amb opció de compra: implicacions jurídiques i fiscals. A càrrec d’Antoni Gil, soci de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira

 

11.15 – 11.30 h

Pausa - cafè

 

11.30 – 12.15 h

Les cobertures asseguradores front l’actual conjuntura: problemàtica de les obres aturades i l’estoc pendent de vendre, l’assegurança triennal de rehabilitació i reformes. A càrrec d’Hipòlit Jiménez, cap tècnic d’Ediseguros Mediación

 

12.15 – 13.00 h

La nova normativa de subcontractació i el Registre d’Empreses Acreditades. A càrrec de Gemma Carol, gerent d’SPG (Servei Prevenció Gaudí)

 

13.00-13.45 h

Les polítiques d’habitatge. Especial referència a l’habitatge concertat de Catalunya i el Nou Pla de l’Habitatge. A càrrec de Jaume Cleries, sotsdirector general de Coordinació i Seguiment dels Programes d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya     

 

13.45 h

Cloenda. A càrrec d’Alícia Romero, regidora i presidenta de l’Àrea d’Innovació i Promoció de la ciutat i presidenta de l'IMPEM.