Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una marató de donació de sang

Escoltar

Mataró acull una marató de donació de sang

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst assistir demà a la inauguració de la marató de donació de sang que tindrà lloc ininterrompudament de 10 h a 22 h al Foment Mataroní. La marató està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró, el Foment Mataroní i l'Ajuntament de Mataró.El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l'autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l'abril del 2002, ha estat la realització d'una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i que a dia d'avui ja compta amb una seixantena de poblacions de tota Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.
La jornada s'ha organitzat com un dia festiu en el qual hi haurà moltes activitats com sorteigs, obsequis, jocs infantils, servei de guarderia gratuïta durant tot el dia, refrigeri o música ambient a l'exterior. També hi haurà un marcador electrònic on s’anirà actualitzant la informació amb el nombre de donants.Podran donar sang aquelles persones majors de 18 anys, si el pes corporal supera els 50 kg o si no s'ha patit hepatitis després dels 12 anys. No cal anar en dejú.

Únic banc de sangEl Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

Objectius hemodonacióEl Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris.L'objectiu de l'hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1.000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya.

 

Les donacions fan que els bancs de sang puguin obtenir els components necessaris (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) per al tractament de moltes malalties.

 Municipis amb maratonsLa flota d'equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen uns campanya de maratons arreu de Catalunya. També s'organitzen maratons per promoure la donació de sang des d'una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis.La darrera marató a Mataró va tenir lloc el passat 16 de desembre de 2008 i va comptar amb una participació de 212 persones de les quals 191 van poder fer una donació.