Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia de les Nacions Unides

Escoltar

Mataró celebra el Dia de les Nacions Unides

A l’entrada de l’Ajuntament s’instal·larà un plafó informatiu

Aquest cap de setmana, del 23 al 25 d’octubre, Mataró commemora el Dia de les Nacions Unides. A l’entrada de l’Ajuntament s’instal·larà un plafó informatiu recordant els objectius de l’associació i la bandera de les Nacions Unides.


 

L’Associació de les Nacions Unides a Espanya ha instat els ajuntaments a què el dia 24 d’octubre es commemori el Dia de les Nacions Unides, participant en una campanya de conscienciació ciutadana amb l’objectiu de donar a conèixer tant la importància de la tasca a favor de la pau, que du a terme les Nacions Unides des de fa més de 60 any com la importància dels municipis, ciutats i pobles, en la concreció de la realització dels drets humans i la pau.

 

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional en la seva sessió ordinària celebrada el 29 de setembre d’enguany va acordar donar suport a la commemoració del Dia de les Nacions Unides i el 2 d’octubre l’Ajuntament va acordar adherir-se aquesta iniciativa.

 

L’Associació de les Nacions Unides està formada actualment per 192 estats. Els seus objectius principals són: 

 

·        Mantenir la pau en el món

·        Desenvolupar les relacions amistoses entre les nacions.

·        Treballar conjuntament per millorar els nivells de vida, eliminar la pobresa, les malalties i l’analfabetisme en el món, i promoure el respecte als drets i llibertats dels altres.

·        Esdevenir un centre per ajudar a les nacions a assolir aquests objectius.

·        Basa les seves accions en els acords i la voluntat entre els seus Estats membres

 

En la Comissió de Govern de 5 de setembre de 1994, l’Ajuntament va acordar ser soci protector de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

 

A més, en els objectius estratègics que es contemplen en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament hi ha el d’”Afavorir la promoció i defensa dels drets humans i laborals, així com el foment de la cultura de la pau i una resolució pacifica dels conflictes”.