Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró compta aquest any amb un 33% més de recursos de la Generalitat de Catalunya per a serveis socials

Escoltar

Mataró compta aquest any amb un 33% més de recursos de la Generalitat de Catalunya per a serveis socials

L’aportació al municipi arribarà a 2,3 milions d’euros

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director general dels Serveis Territorials d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Josep González-Cambray, han signat aquest migdia el document per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre les dues administracions en matèria dels serveis socials i els programes de benestar social per aquest 2009. 

 

El document signat és un protocol addicional per al 2009 al Contracte Programa que es va subscriure al 2008 entre la Generalitat i els diferents ajuntaments. La finalitat del mateix és articular els compromisos en les relacions de coordinació i cooperació administratives que han de garantir l’accés universal als serveis social bàsics, a les prestacions de servei garantides, i el finançament d’aquestes prestacions.

 

El Contracte Programa prioritza aquest any els serveis socials bàsics, i en concret:

 

- L’assoliment de la cobertura de les ràtios professionals establertes per la Llei de serveis socials, mitjançant la contractació de treballadors socials i educadors socials.

 

- La consolidació del servei d’ajuda a domicili social que permetrà atendre les necessitats de la població i incrementar l’ocupació al territori

 

- L’assoliment del 100% dels programes individuals d’atenció de les persones amb reconeixement de dependència, així com el seguiment i modificació en el termini especificat per la Llei.

 

Així mateix, s’estableix una aportació extraordinària per fer front a l’impacte de la crisi i atendre les situacions d’urgència social derivades de l’actual conjuntura econòmica.

 

L’Ajuntament ha acceptat les aportacions que consten en el Contracte Programa i les fitxes annexes per un import total de 2.387.303,94 € . Aquesta aportació suposa un increment global del 33% respecte a l’any 2008 i representa, en la majoria dels casos, el finançament d’una part dels costos dels diferents programes, de manera que l’Ajuntament assumeix la despesa restant.