Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró concedeix la Medalla de la Ciutat a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

Escoltar

Mataró concedeix la Medalla de la Ciutat a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

Fa més de cent anys que treballen en tasques de serveis als més desvalguts

Les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül rebran la Medalla de la Ciutat per la tasca diària portada a terme durant més de cent anys a Mataró amb un esperit de modèstia, senzillesa, tolerància i solidaritat. El Ple de juliol va aprovar per unanimitat la concessió d’aquesta distinció a la comunitat religiosa. Les Filles de la Caritat han desenvolupat feines d’infermeria a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena al llarg de quasi 90 anys i des del 1908 estan al capdavant dels menjadors econòmics Sant Joaquim.


 

Més d’una trentena d’entitats de la ciutat han presentat sol·licitud de suport perquè l’Ajuntament atorgui a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül la Medalla de la Ciutat.

 

La congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül va ser fundada a París pel beat Frederic Ozaram i es van instal·lar a Mataró el 1898. Des de 1900 fins al 1987, l’ordre religiosa es va fer càrrec bàsicament de les tasques d’infermeria de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

 

El 1908 les Filles de la Caritat es van fer càrrec dels menjadors econòmics Sant Joaquim, on continuen fins avui preparant el menjar i atenent els usuaris. Aquest any la Fundació Sant Joaquim ha celebrat el centenari de la presència de la comunitat al front dels menjadors.