Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró coordina el projecte ILOQUID d’inserció laboral en el sector de serveis d’atenció a les persones al Maresme

Escoltar

Mataró coordina el projecte ILOQUID d’inserció laboral en el sector de serveis d’atenció a les persones al Maresme

Aquest any es farà una diagnosi de la situació al territori

L’Ajuntament de Mataró, a través de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), participa al projecte Iniciatives Locals d’Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del sector de serveis d’atenció a les persones en el territori (ILOQUID), que està promogut per la Diputació de Barcelona i subvencionat pel Fons Social Europeu a traves del Ministeri de Política Territorial.

 

Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur en el sector de serveis d’atenció a les persones, a través del treball en xarxa, la cooperació local i la concertació territorial.

 

Al Maresme, el projecte comptarà amb la participació del Consell Comarcal i dels ajuntaments d’Alella, Arenys de Mar, Argentona, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt, a més d’altres entitats representatives del sector d’atenció a les persones. Per tal d’iniciar aquesta actuació, ahir dilluns 20 de juliol es va constituir la Mesa de Dinamització Territorial, formada per tècnics dels àmbits de promoció econòmica i benestar social de les administracions i entitats participants.

 

Aquesta iniciativa s’articula al voltant de la signatura per part dels alcaldes i alcaldesses dels municipis participants d’un Pacte per a la Dinamització Territorial i el Foment de l’ocupació en el sector de serveis d’atenció a les persones en el territori de la comarca del Maresme. L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró serà l’entitat coordinadora del Pacte i, en aquest sentit, serà la responsable d’articular les activitats i de coordinar els diferents ajuntaments i entitats adherides per tal d’aconseguir els objectius i promoure la participació.

 

El projecte preveu diferents accions a desenvolupar al Maresme fins a finals de 2011. Es treballarà en els àmbits que afecten als col·lectius d’infància, adolescència i joves; gent gran; persones amb discapacitat i malalties mentals; i persones amb dependència.

 

Les accions previstes per a l’any 2009 dins el primer eix d’acció corresponen a la dinamització i vertebració territorial i tenen com a finalitat realitzar una diagnosi de la situació del mercat de treball en el territori, que permeti plantejar les actuacions a desenvolupar posteriorment en els altres eixos d’intervenció. Aquestes accions inclouen, entre d’altres, l’elaboració d’un Mapa de Serveis i d’un estudi de Detecció de necessitats, amb l’objectiu de realitzar un Pla Operatiu de Treball en el territori.