Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró demana al Parlament que la sardana es declari dansa nacional de Catalunya

Escoltar

Mataró demana al Parlament que la sardana es declari dansa nacional de Catalunya

 


El Ple municipal va aprovar dijous passat, 8 de gener, una resolució presentada pel grup municipal de CiU per demanar al Parlament de Catalunya que es declari la sardana dansa nacional de Catalunya. La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

 

El text íntegre de la resolució és el següent:

 

“L’any que ve, Mataró, en reconeixement a la tasca de foment i difusió de la Sardana que han dut a terme, al llarg dels anys, les entitats de la nostra ciutat relacionades amb la dansa, serà la Ciutat Pubilla de la Sardana. Així mateix, durant el 2009 també se celebrarà el 50è aniversari de celebració del Pubillatge, que, any rera any, ha anat passant per diverses ciutats d’arreu del Països Catalans.

 

Atès que la sardana, com a expressió popular d’identitat catalana, està plenament arrelada al Principat de Catalunya.

 

Atès que de la sardana se n’extreuen un seguit de valors democràtics i a favor dels drets humans defensats pel conjunt de la ciutadania, com ara la tolerància, la integració, la igualtat, la germanor i la solidaritat. Tot, des d’una perspectiva intergeneracional, de defensa de la igualtat de drets home-dona i sense distinció de classe social i ètnia.

 

Atès que a nivell popular es reconeix a la sardana i al moviment social que la promou la seva tasca en pro de la democràcia i se la considera com un element de vertebració.

 

Pels motius esmentats, el grup municipal de CiU considera que és el moment idoni per proposar al Ple, l’adopció dels següents ACORDS:

 

Primer.- L’Ajuntament de Mataró acorda demanar formalment al Parlament de Catalunya i als diputats i diputades que en formen part, que es declari la sardana, dansa nacional de Catalunya.

 

Segon.- Comunicar l’adopció d’aquest acord al Parlament de Catalunya, als grups parlamentaris, a la Federació Sardanista de Catalunya i a la Coordinadora d’entitats sardanistes i de dansa tradicional de Mataró”.