Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina aquest any més de 583 mil euros en projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

Escoltar

Mataró destina aquest any més de 583 mil euros en projectes de cooperació i campanyes de sensibilització

La part més important, 374.702,91 €, s’atorguen al Fons Català de Cooperació

L'Ajuntament destina 583.347,62 € per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis durant l’any 2009. Aquesta xifra representa l'1% dels seus ingressos propis. Del pressupost total, 374.702,91 € s'aporten al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d'un conveni de col·laboració entre les dues entitats.


A més, es destinen 39.100 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 23.781,64 € per organitzar diferents actes com conferències i la Nit de la Solidaritat, entre d’altres. La resta dels diners es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d'any es reparteixen en altres projectes.

Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació

 

A través del Fons Català se subvencionen projectes promoguts per entitats de la ciutat i altres promoguts directament pel Fons. La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

 

. Senegal: “Construcció i funcionament d’un centre social i comunitari a Kabrousse, 3a fase” Associació Amics de l’Escola Pia al Senegal / Association Education Solidaire. 26.407,56 €.

 

. Índia: “Construcció, manteniment i funcionament d’un centre d’acollida de nens al districte de Kurnool”. Haribala / Associació de Voluntaris de Kurnool. 59.308,87 €.. Mèxic: “Enfortiment de les capacitats organitzatives, productives i educatives per a les dones organitzades de MUSA”. Fundació Grup Tercer Món / La Selva / MUSA. Organización de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva. 90.235,35 €.. Equador: “Millora de les condicions de vida i defensa de la identitat de la població andina de Cotacachi”. Creu Roja Mataró / Creu Roja Catalunya / Creu Roja Equatoriana. 27.728,50 €.. Perú: “Promoció i Desenvolupament intel·lectual per a dones joves de la zona d’Ayaviri”. Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol / Associacio Musuq Illary. 72.091,84 €.

 

. Nicaragua: “Institut d’Habilitació i capacitació tècnica –IHFOCATT”. Fundació Josep Comaposada. Frente Nacional de los trabajadores. 37.781,97 €.. Nicaragua: “Projecte integral per a la millora de la situació sociolaboral i sanitària dels treballadors del triangle miner de Nicaragua”. Fundació Pau i Solidaritat. Central Sandinista de Trabajadores. 31.801,73 €.

 

. Nicaragua: “Salvando el Nido, Casa Comunal Boris Vega”. Col·lectiu de Teatre EPMA. Associació Catalana de Solidaritat amb Nicaragua i Centre-amèrica”. 15.644,19 €.

 

. Senegal: “Ampliació del projecte de reconstrucció de l’escola d’ensenyament primari d’Affiniam-Ziguinchor”. ANAFA / Los amigos de Ziguinchor / ADA. 4.902,90 €.

 

. Catalunya – Llatinoamèrica: ”Agenda llatinoamericana 2010. Projecte de campanya 2009”. Comissió de l’Agenda Llatinoamericana Mundial. 8.800 €.