Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa d’un Centre d’atenció diürna per a malalts d’Alzheimer amb capacitat per a 49 persones

Escoltar

Mataró disposa d’un Centre d’atenció diürna per a malalts d’Alzheimer amb capacitat per a 49 persones

L’horari del centre serà de 9 a les 19 h

L’alcalde, Joan Antoni Baron, la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, i la presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme, Ascensió Miró tenen previst inaugurar avui el Centre d’atenció diürna per a malalts d’Alzheimer, situat al carrer de Carlemany, 6-12. L’equipament està situat en la planta baixa d’un edifici promogut per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) que disposa de 25 habitatges de lloguer de protecció oficial per a la gent gran.


 

Millorar la qualitat de vida

 

El Centre d’atenció diürna per a malalts d’Alzheimer neix amb la voluntat d’oferir activitats per maximitzar les capacitats residuals dels malalts i per fomentar la seva autoestima a través d’un medi acollidor i de protecció. Un altre dels objectius són les famílies que rebran suport per poder mantenir la salut, el treball i una bona qualitat de vida així com perquè puguin rebre tota la informació i suport necessaris.

 

Els usuaris d’aquest nou servei seran malalts que es trobin en una primera fase o lleu i els que es trobin en una fase moderada. D’aquesta forma es vol treballar des de les primeres etapes per entendre la malaltia com un procés continu i poder oferir una atenció integral a través de la qual el malalt podrà obtenir una protecció constant i la família evitarà els constants canvis al disposar d’un únic espai de referència.

 

Per aconseguir-ho hi haurà un cuidador per a cada cinc usuaris que rebran una atenció individualitzada. La metodologia de treball es basarà en les activitats breus, una presentació atractiva i ordenada, un entorn afectiu i una planificació adaptada a les necessitats de cadascú amb l’organització de grups reduïts i el màxim d’homogenis possible.

 

El programa diari s’iniciarà a les 9 h quan hi haurà la recollida, entrada i benvinguda dels malalts. A continuació cada grup anirà a una sala on es farà l’activitat del matí. A les 11.30 h es farà un descans i de 12 a 13 h es faran exercicis psicomotrius. Fins a les 15 h es faran activitats de la vida diària i es dinarà mentre que de les 15 a les 16 h hi haurà temps de descansar. A la tarda es farà una activitat i es destinaran les darreres hores a berenar i descansar fins a la recollida dels malalts per parts dels familiars i cuidadors que rebran la informació sobre la jornada.Capacitat per a 49 usuaris

 

L’equipament del centre de dia, que ocupa una superfície de 455 m² més 194 m² de pati, ha estat adequat per l’empresa Construccions Anglada, SL, amb un pressupost de 443.000 €. Els treballs han suposat la creació d’una recepció, un  espai per a la direcció, despatxos independents, infermeria, sala de fisioterapia, sis banys adaptats amb dutxa, cuina-office, dues sales polivalents, un espai de descans, magatzem, vestidors i un gran pati adequat a les necessitats dels usuaris. Una de les sales polivalents es pot dividir en tres espais a través de portes corredisses. El nou servei té capacitat per a 49 malalts i prestarà el servei de 9 a 19 h, de dilluns a divendres.