Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró és guardonat com a segon ajuntament més transparent entre els 110 més grans d’Espanya

Escoltar

Mataró és guardonat com a segon ajuntament més transparent entre els 110 més grans d’Espanya

Els Premis de Transparència Municipal es lliuren a Madrid

L’organització no governamental Transparencia Internacional ha lliurat aquest migdia a Madrid els Premis de Transparència Municipal 2009. L’Ajuntament de Mataró ocupa la segona posició a l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), que elabora Transparencia Internacional, empatat amb 4 municipis més. La primera posició és per a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i la regidora de Serveis Centrals, Montserrat López, han assistit avui al lliurament dels premis. L’Ajuntament de Mataró i la resta de municipis que han quedat en segona posició han estat guardonats amb un diploma acreditatiu.

 

 

L’Índex de Transparència

 

L’ITA analitza cinc àrees competencials dels 110 ajuntaments més grans d’Espanya mitjançant 80 indicadors en relació a la informació que proporcionen als ciutadà. El passat juliol es van donar a conèixer els resultats de l’edició del 2009 d’aquest estudi.

 

Mataró obté una puntuació mitjana de 97,5 sobre 100, que el situa a la segona posició empatat a punts amb els ajuntaments d’Alcobendas, Avilés, Bilbao i Gijón. En primera posició, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès obté 98,8 punts. La mitjana general de tots els ajuntaments és de 64,4 punts.

 

L’Ajuntament de Mataró obté la màxima puntuació (100) a tres de les cinc àrees estudiades: l’àrea de Transparència econòmicofinancera, l’àrea de Transparència en les contractacions de serveis i l’àrea de transparència en matèria d’urbanisme i obres públiques.

 

A l’àrea d’Informació sobre la corporació municipal Mataró obté 94,1 punts sobre 100, i queda empatat amb els ajuntaments d’Alcobendas, Avilés, Barcelona, Cartagena, Coslada, Getafe, Las Palmas, Lleida, Madrid, Puerto de Santa María, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Santader. Per davant, només és superat per 7 ajuntaments que estan empatats a la primera posició.

 

Per últim, a l’àrea de Relacions amb els ciutadans i la societat, Mataró se situa a la segona posició amb 95 punts, empatat amb 11 ajuntaments més, entre ells Barcelona, Saragossa i L’Hospitalet de Llobregat. A la primera posició (amb 100 punts) hi ha l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

La puntuació obtinguda per l’Ajuntament de Mataró en aquesta edició de l’ITA supera sensiblement la que va obtenir al 2008, quan es va situar a la posició número 32 i va tenir una puntuació mitjana de 61,3.