Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estrena web municipal amb noves funcionalitats

Escoltar

Mataró estrena web municipal amb noves funcionalitats

Està fet amb software lliure i posa en marxa eines 2.0

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, ha presentat avui en roda de premsa com serà el nou web municipal de l'Ajuntament de Mataró. La pàgina estarà accessible des del domini actual, http://www.mataro.cat a partir del proper dilluns 12 de gener.


Es tracta de la segona renovació del web, ja que el primer web es va crear el 1997 i va ser renovat l'any 2002. Aquest nou projecte es va presentar a la Comissió Informativa d'Innovació i Presidència del passat 22 de desembre.


El nou web municipal és un dels objectius citats pel Pla de Comunicació 2004, que recomanava potenciar els continguts informatius i adaptar-los als nous formats multimèdia, avançar en l'administració electrònica i utilitzar-la com a eina de promoció de la ciutat.


L'any 2008 el web va rebre una mitjana de 3.800 visites diàries. A partir d'ara, el sistema de comptabilització d'usuaris i visites donarà informació més precisa sobre els accessos al web i les informacions més sol·licitades.


Principals novetats


Entre les principals novetats hi trobem una estructura de continguts basada en un arbre de temes que té per objectiu fer la navegació més fàcil i ràpida. Els continguts es presenten ara relacionats (documents, tràmits, enllaços, notícies), de forma que amb cada tema es puguin presentar agrupats. La gestió transversal dels continguts s'estén ara també a la actualització del web que es durà a terme de forma conjunta per part de tècnics de totes les àrees de l'Ajuntament.


Pel que fa al nou disseny gràfic, aquest pretén evocar els valors del projecte de promoció de ciutat "Mataró, Ciutat Mediterrània". S'han afegit més arxius multimèdia i un canal fotogràfic amb l'objectiu de difondre els atractius de la ciutat. També s'incorporen noves funcionalitats 2.0 com la possibilitat que els ciutadans puguin crear blogs, respondre enquestes o compartir informacions publicades amb altres usuaris d'algunes xarxes socials o lectors d'RSS.


Pel que fa a la tramitació electrònica, el web presenta una nova classificació dels tràmits per fets vitals i per temes. A més, està previst que amb la incorporació de mètodes de certificació digital, en un futur un major nombre de tràmits pugin efectuar-se al 100% a través d'Internet.


Una altra de les novetats és la implementació d'una aplicació basada en "Google Maps" que mostra carrers i equipaments de la ciutat.La plataforma de gestió de continguts que utilitza es Open CMS, que es tracta d'una eina de software lliure, i el nivell d'accessibilitat del web també ha estat millorat respecte a l'actual, assolint ara el nivell doble A.


Promoció de ciutat


El nou web dóna més presència als continguts relacionats amb el turisme, la promoció econòmica de la ciutat i els serveis relacionats. El disseny i les imatges de la portada mostren el caràcter mediterrani i atractiu de Mataró. A més, disposa de versions del web traduïdes al castellà, al francès i l'anglès que mostren un recull dels continguts més relacionats amb la promoció de la ciutat.


www.mataro.cat neix com una eina viva i versàtil amb capacitat de créixer per adaptar-se a les noves necessitats.


PressupostL'empresa encarregada de la renovació del web ha estat GMV Innovating Solutions, que ha treballat dirigida pel Servei de Comunicació i el Servei d'Informació i Telecomunicacions de l'Ajuntament. Ha comptat amb un pressupost de 72.395 euros per a la inversió, tal com establia el concurs públic, que per primera vegada incloïa també el manteniment tècnic anual i la implementació de millores durant gairebé tres anys. Aquest paquet de manteniment és de 120.000 euros, desglossats en 45.000 euros del 2008, 60.000 euros al 2009 i 15.000 euros fins març de 2010, data en què finalitza el contracte.