Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró expressa el seu rebuig a la violència xenòfoba a la pràctica esportiva

Escoltar

Mataró expressa el seu rebuig a la violència xenòfoba a la pràctica esportiva

El Ple condemna l’agressió al Club Atlètic Rosario Central de Catalunya

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una resolució conjunta de tots els grups que manifesta el rebuig del consistori a l’agressió que va patir el passat gener durant la celebració d’un partit de futbol el Club Atlètic Rosario Central de Catalunya per part de jugadors i simpatitzants de l’equip Bada Bing. El consistori va adquirir també el compromís a seguir treballant per defensar i garantir el dret efectiu a l’esport de manera pacífica.


 

El text íntegre de la resolució és el següent:

 

“L’esport en tota societat, esdevé un factor i un element d’integració. La seva pràctica constitueix una eina bàsica en la socialització de les persones. La transmissió de valors que fomenta, tals com la solidaritat, el treball en equip o l’esperit de superació entre d’altres, és una eina molt important per assolir una societat cohesionada.

 

El passat dissabte dia 10 de gener, durant la celebració d’un partit de futbol entre el Club Atlètic Rosario Central de Catalunya i el Bada Bing, van tenir lloc uns fets lamentables.

 

Set jugadors del C.A Rosario Central, el president de la institució, la secretària i el director tècnic van ser atacats violentament per jugadors i simpatitzants de l’equip Bada Bing -primer amb insults i amenaces de caire racista i després agredint-los amb pals i altres objectes-, i van haver de ser evacuats a urgències amb traumatismes de diversa consideració.

 

El futbol és un esport de masses i és per a molts infants i joves que el practiquen, un instrument de formació. En concret, el C.A. Rosario Central és un equip on hi conviuen set nacionalitats diferents, la major part d’ells de procedència llatinoamericana, la qual cosa demostra que també és un espai d’integració i de convivència.

 

Tot i que aquests fets esdevenen aïllats, i no són una pràctica quotidiana en l’àmbit esportiu, cal continuar treballant per evitar que succeeixin. Des de les administracions i les institucions és necessari el compromís per allunyar la violència xenòfoba i la intolerància en la pràctica esportiva, per què continuï sent un espai de socialització, de formació i de transmissió de valors.

 

Mataró ha expressat aquest compromís en el Manifest Cívic que la ciutadania, les entitats i les institucions de la ciutat de Mataró han signat, i a on s’expressa de manera clara que cal “vetllar perquè la formació esportiva incorpori valors educatius, de respecte i de solidaritat tant en la pràctica de l’esport com en programes i serveis esportius. I també pel comportament cívic en les instal·lacions esportives”.

 

Per tots aquests motius, es proposa a l’Ajuntament en Ple l’adopció dels següents acords:

 

Primer.- Expressar el nostre rebuig i condemna cap a l’agressió de què va ser objecte el Club Atlètic Rosario Central de Catalunya, la qual cosa és un atemptat a la finalitat cívica de la pràctica esportiva i a la convivència, i mostrar el nostre suport cap a les víctimes d’aquest atac.

 

Segon.- Adquirir el compromís a seguir desenvolupant les accions necessàries, juntament amb les entitats esportives adients, que permetin defensar i garantir el dret efectiu a l’esport de manera pacífica i en condicions adequades, com a element transmissor de valors tan importants com la solidaritat, la cooperació i el respecte, entre d’altres.

 

Tercer.- Transmetre aquests acords al Club Atlètic Rosario Central de Catalunya, a la Federació Catalana de Futbol i a tots els clubs de futbol de la ciutat".