Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura la reurbanització d’un nou tram del passeig de Ramon Berenguer III

Escoltar

Mataró inaugura la reurbanització d’un nou tram del passeig de Ramon Berenguer III

Les obres suposen l’eliminació de barreres arquitectòniques

L’Ajuntament ha acabat les obres de reurbanització del tram del passeig de Ramon Berenguer III entre l’avinguda de la Gatassa i el carrer de València, que van començar a principis de juny. L’actuació, que s’inaugura demà dissabte 12 de desembre, és un dels projectes que s’han executat a Mataró amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

 

La inauguració oficial, que presidirà l’alcalde, Joan Antoni Baron, tindrà lloc a les 12.00 hores. Abans de l’acte, a partir de les 10.00 hores, hi haurà activitats destinades al públic infantil, com inflables i una actuació de pallassos.

 

 

Obres realitzades

 

Les obres de nova urbanització han afectat a una superfície de 4.000 m², i han permès eliminar les barreres arquitectòniques, amb la construcció de rampes i la creació de guals de vianants amb la vorera rebaixada. S’han ampliat les voreres i s’ha ordenat la circulació de vehicles.

 

La calçada s’ha pavimentat amb aglomerat asfàltic en calent i les voreres amb panot de morter de ciment. A les zones d’aparcament s’ha utilitzat llamborda de formigó de color negre.

 

Pel que fa a l’arbrat, s’han plantat exemplars de liquidàmbar a les dues voreres. S’ha instal·lat una xarxa automatitzada per al sistema de reg i una boca de reg.

 

Aigües de Mataró ha revisat i ha realitzat millores puntuals a la xarxa de clavegueram. També s’ha renovat l'enllumenat públic col·locant nous punts de llum alineats als arbres. Quant a la xarxa telefònica, s’han soterrat els encreuaments de les línies aèries sobre el carrer. Per últim, s’han instal·lat 2 grups de 3 unitats i 1 grup de 6 unitats de contenidors soterrats per a la recollida de la brossa .

 

L’empresa Scrinser, SA ha executat les obres per un import d’adjudicació de 611.320 €.

 

L’Ajuntament va reurbanitzar entre finals de 2004 i principis de 2005 un altre tram del passeig, entre l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i l’avinguda de la Gatassa.