Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura la reurbanització dels carrers que uneixen la plaça de Santa Maria amb el carrer de l’Hospital

Escoltar

Mataró inaugura la reurbanització dels carrers que uneixen la plaça de Santa Maria amb el carrer de l’Hospital

S’han pavimentat a un sol nivell i s’han millorat els serveis

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar demà, 9 de maig, la reurbanització dels carrers de la Beata Maria, de Sant Simó i de la baixada d’en Narcís Feliu de la Penya. Aquests vials, que uneixen la plaça de Santa Maria amb el carrer de l’Hospital, s’han pavimentat a un sol nivell a més de dur a terme una millora dels serveis existents.

 

La inauguració es farà a les 19.30 hores. El punt de trobada és la confluència de la baixada d’en Narcís Feliu de la penya amb el carrer de l’Hospital. En acabar la inauguració oficial hi haurà una xocolatada, cortesia de Casa Graupera.

 

En concret, s’han fet diferents actuacions que han tingut un cost global de 768.703,79 €:

 

- Intervenció arqueològica previa: va ser adjudicada a l’empresa Arqueociència Serveis Culturals, SL, amb un pressupost de 103.144,02 €.

 

- Substitució de la xarxa de clavegueram i instal·lació d'una nova xarxa d'abastament d'aigua potable: ha anat a càrrec d’Aigües de Mataró i ha suposat una inversió de 329.149 €. La xarxa de clavegueram s’ha renovat totalment, s’han substituït les canonades i s’han fet nous pous de registre. També s’han construït nous embornals sifònics. Els treballs al clavegueram es van adjudicar a l’empresa García Cano e Hijos, SA per un pressupost de 151.898 €. D’altra banda, l’empresa AVIC ha instal·lat una nova canonada d’aigua potable amb un pressupost de 177.251 €.

 

- Urbanització final: ha consistit en col·locar paviment a un únic nivell. L’acabat és de granit gris flamejat amb una tira central de pedra granítica fosca negre, que servirà per canalitzar les aigües de pluja pel centre del carrer. De la mateixa manera que als altres vials del Centre de la ciutat, s’han col·locat els noms dels carrers al terra, amb lletres de relleu fetes amb planxa. També s’han substituït els 16 punts de llum existents a les façanes per uns de nous amb làmpades de vapor de sodi. Les obres de reurbanització van ser adjudicades a Constraula, SA, amb un pressupost de 308.592,44 euros.

 

- Condicionament de les línies elèctriques. Les línies elèctriques s’han grapat a les façanes dels edificis i s’han soterrat els encreuaments aèries. El condicionament de l’enllumenat i les línies elèctriques ha tingut un cost de 23.865,05 €, entre les feines de projecte encarregades a Fecsa-Endesa (2.932,33 €) i l’execució dels treballs adjudicats a l’empresa Lluís Riera, SA (20.932,72 €).

 

D’altra banda, els treballs de coordinació de seguretat i salut a l’obra, adjudicats a Qualiberica, SL, han suposat una despesa de 3.953,28 €.

 

Els treballs van començar al febrer de 2008 i han tingut una durada aproximada d’un any.