Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza un taller tècnic sobre la prevenció de les mutilacions genitals femenines

Escoltar

Mataró organitza un taller tècnic sobre la prevenció de les mutilacions genitals femenines

Vol ser un primer pas per crear un protocol d’actuació preventiu

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l’Ajuntament organitza avui un taller de prevenció sobre les mutilacions genitals femenines (MGF), adreçat a professionals dels àmbits de serveis socials, sanitari i educatiu. Prop de 60 persones s’han inscrit a la jornada, que vol ser un primer pas per a la creació d’un protocol d’actuació interdisciplinar a Mataró, que impliqui professionals de tots els àmbits per detectar possibles casos de risc i prendre mesures a nivell preventiu.


La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, ha presidit la inauguració del taller a les 9.00 hores. La jornada de treball es farà durant tot el dia a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32). La formació anirà a càrrec d’Adriana Kaplan, investigadora principal del Grup Interdisciplinar per a la Prevenció i l’Estudi de les Pràctiques Tradicionals Perjudicials (GIPE/PTP) i antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona; i de Juana Moreno, coordinadora del GIPE/PTP i infermera de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Andreu de Llavaneres.

 

L’objectiu del taller és oferir als participants la informació necessària per facilitar el desenvolupament d’habilitats encaminades a la prevenció de les MGF. Entre els continguts de la jornada s’oferirà als assistents una definició de les MGF; es contextualitzarà geogràficament aquesta pràctica, la seva tipologia i prevalència; es farà una presentació del problema a Àfrica, Europa, Espanya i Catalunya; i es parlarà de com abordar la prevenció de casos des de l’atenció primària.