Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a les festes del Rosario d’Isla Cristina

Escoltar

Mataró participa a les festes del Rosario d’Isla Cristina

Entre els actes programats hi haurà un correfoc de diablesses i tabalers

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa d’actes que concreta la participació de Mataró a les festes del Rosario del municipi d’Isla Cristina (Huelva), que tindran lloc del 3 al 7 d’octubre.

 

Isla Cristina té lligams històrics amb la ciutat de Mataró. De fet, la ciutat andalusa va ser fundada al segle XVIII –al 2006 va celebrar el seu 250 aniversari– per pescadors catalans i llevantins, molts d’ells mataronins. Segons la documentació de l’època, el primer habitant va ser el mataroní Josep Faneca, que té un carrer en honor seu a Mataró. L’any 1971, l’Ajuntament de Mataró va concedir a Isla Cristina la Medalla d’Or de la Ciutat amb motiu dels vincles històrics.

 

Al 2008, l’Ajuntament d’Isla Cristina va convidar el de Mataró a participar a les festes del Rosario, en honor a la patrona local. Aquesta col·laboració es materialitza aquest any amb el desplaçament a Isla Cristina d’una delegació de regidors i tècnics mataronins, i amb la visita de l’alcalde, Joan Antoni Baron, per participar als actes que s’han programat conjuntament.

 

 

Actes principals

 

El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, i la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, a més de tècnics municipals, participaran als actes programats el primer cap de setmana de les festes.

 

Dissabte 3 d’octubre tindrà lloc la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre Les Santes de Mataró (18.00 hores, al Patio San Francisco). A continuació, al mateix escenari s’ha programat la conferència “Reencuentro entre Mataró e Isla Cristina hace medio siglo”, a càrrec de l’historiador mataroní Manuel Cusachs i Corredor. El mateix dia, a partir de les 20.30 hores, tindrà lloc un correfoc amb les Diablesses i Tabalers de Mataró, que sortirà del Teatre Municipal Horacio Noguera i arribarà a la plaça de las Flores. Hi participaran unes 40 persones, entre tabalers i diablesses.

 

El dimecres 7 d’octubre, a les 11.00 hores a l’Ajuntament d’Isla Cristina, tindrà lloc una recepció oficial a l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

 

A les 12.00 hores, l’alcalde i el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, assistiran a la Missa en honor a Nuestra Señora del Rosario, patrona del municipi. A les 13.00 hores se celebrarà la reobertura oficial de la plaça que Isla Cristina va dedicar a Mataró, després de les obres de reforma executades. La delegació mataronina acompanyarà les autoritats locals, a les 20.00 hores, en la processó de Nuestra Señora del Rosario.

 

Per últim, el diumenge 11 d’octubre el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, assistirà a la recepció oficial que es farà a les 12.30 hores a l’Ajuntament d’Isla Cristina a les Hermandades Nuestra Señora del Rocío de Mataró i d’Isla Cristina, i a l’acte d’agermanament entre les dues entitats.

 

 

Visites anteriors d’Isla Cristina a Mataró

 

Els vincles comuns entre les dues ciutats han portat diferents representats de l’Ajuntament d’Isla Cristina a visitar Mataró en els darrers mesos.

 

Així, una delegació d’Isla Cristina va estar a Mataró del 28 al 30 de novembre de 2008 per preparar la participació a la Fira de l’arbre i a les festes de l’any 2009 d’Isla Cristina. El 7 i 8 de febrer, Isla Cristina va tenir un estand a la XXXI Fira de l’arbre, plantes, flors, animals i jardí, on van donar a conèixer el municipi i els seus productes artesanals. Per últim, l’alcaldessa d’Isla Cristina, Maria Luisa Faneca, va visitar Mataró per conèixer les festes de les Santes del 26 al 28 de juliol.