Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta “Les Laietanes”, les galetes de la ciutat

Escoltar

Mataró presenta “Les Laietanes”, les galetes de la ciutat

El producte va ser triat mitjançant un procés de participació ciutadana

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, va presentar ahir en roda de premsa les noves galetes de Mataró, “Les Laietanes”, un nou producte gastronòmic i artesanal representatiu de la ciutat.


 

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i el col·lectiu de pastissers de la ciutat són els impulsors d’aquesta iniciativa. La galeta neix com a complement dels altres productes alimentaris autòctons que ja existeixen a la ciutat i que es comercialitzen en els establiments creadors. L’objectiu és que esdevingui un nou producte de promoció de la ciutat.

 

 

Una galeta participativa

 

“Les Laietanes” són un carquinyoli líquid amb una textura molt cruixent que guarda al seu interior un fruit (avellana o ametlla).

 

La galeta va ser triada a través d’un procés de participació ciutadana que es va desenvolupar en el marc del fòrum Innova 360°. Un grup de pastissers de la ciutat format per Uñó, Sacher, Graupera i Forn Sant Jaume van presentar, el 15 de novembre, la seva proposta de galeta. La presentació va ser anònima amb l’objectiu que el públic assistent pogués escollir la que més els hi agradés.

 

Els assistents van poder fer una degustació de les 4 galetes i van indicar sobre una butlleta l’opció preferida, amb una proposta de nom per a la galeta guanyadora. En el procés es van recollir més de 250 butlletes. La proposta guanyadora va ser la galeta elaborada per la pastisseria Uñó.

 

A l’embolcall de la galeta s’hi representa la imatge de Laia L’Arquera com a símbol de referència de la ciutat, evocant el passat laietà de Mataró. El disseny de l’embolcall és obra del dissenyador Xavier Martín.

 

La galeta es podrà comprar properament a totes les pastisseries de Mataró i a d’altres punts d’atenció al públic com l’Oficina de Turisme de Mataró.