Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró prohibirà l’exhibició d’animals salvatges als circs

Escoltar

Mataró prohibirà l’exhibició d’animals salvatges als circs

El Ple municipal va aprovar ahir, 3 de desembre, una resolució presentada pels grups municipals de la CUP, PSC, PPC, ICV-EUiA i ERC per prohibir l’exhibició d’animals salvatges als circs que s’instal·lin a la ciutat. L’acord, que es va aprovar per unanimitat de tots els grups, també demana a la Generalitat de Catalunya que modifiqui la normativa catalana perquè no es permeti la instal·lació d’aquests circs.

 

El text íntegre aprovat pel Ple és el següent:

 

“Són molts els circs que ens visiten amb la presència d’animals com a eix central. Sovint, per desgràcia, aquestes bèsties no reben el tractament que es mereixen.

 

El circ és un espectacle que disposa d’innombrables recursos humans propis sense necessitat de sotmetre al ridícul, maltractament o humiliació als animals. Així ho han entès nombrosos circs que amb el seu art i màgia entorn als pallassos, acròbates, malabaristes han aconseguit els majors èxits i la gran acceptació del públic.

 

El circ més prestigiós del món és el Cirque du Soleil, canadenc, que no utilitza animals en les seves exhibicions. El Circ Cric, català, Premi Nacional de Circ atorgat per la Generalitat de Catalunya, tampoc no usa animals en les seves exhibicions.

 

Nombrosos països i ciutats de tot el món, entre elles Barcelona, Girona, Lleida, Sant Boi i altres municipis del nostre entorn immediat, han prohibit o restringit la presència d’animals en els circs. 

 

La instal·lació de circs que exhibeixin animals salvatges en els seus espectacles, com hem dit, està prohibida a la ciutat de Barcelona. La implantació d'aquesta prohibició va suposar un augment del 25 % en la taquilla d'aquests espectacles, ja que el "buit" que van deixar les actuacions on s’utilitzaven animals va haver de ser substituït per una oferta molt més positiva i molt rendible, tant per al circ com per als seus treballadors.

 

Creiem que a Mataró hem d'apostar per un model de circ respectuós amb els animals i que promogui valors de no maltractament.

 

És per tot això que presentem la proposta següent:

 

1.- L’Ajuntament de Mataró instarà el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a modificar la legislació sobre la protecció d’animals salvatges en el sentit d’evitar-ne l’exhibició en circs.

 

2.- L’Ajuntament de Mataró modificarà l’actual ordenança, “Normativa municipal sobre la tinença d’animals domèstics”, adaptant-la en el sentit de prohibir l’exhibició d’animals salvatges als circs, i, per tant, no permetrà la instal·lació de circs que tinguin entre les seves actuacions l’exhibició d’animals salvatges.

 

3.- Comunicar aquests acords al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, al president de la Generalitat, al president del Parlament i als grups parlamentaris”.