Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró Ràdio inicia la quarta temporada de programació

Escoltar

Mataró Ràdio inicia la quarta temporada de programació

Els nous programes comencen dimarts 1 de setembre

El proper dimarts, 1 de setembre, l’emissora municipal Mataró Ràdio enceta la quarta temporada amb una programació consolidada i amb noves propostes, tant per part de la programació bàsica com en el conjunt dels programes de col·laboració.

 

La nova temporada 2009-10, que comença l’1 de setembre de 2009 i acaba el 30 de juny de 2010, s’ha dibuixat responent als objectius de l’emissora de mantenir informada a la població promovent la comunicació local, amb una programació de proximitat, obrint les portes a la participació i contribuint a la normalització de la llengua catalana a la nostra ciutat.

 

De dilluns a divendres la programació comença a les 5 del matí -amb el programa COM llevar-se, que es produeix a Mataró Ràdio per a COM Ràdio per a tot Catalunya- i acaba a la 1 de la matinada, amb la repetició de l’Informatiu vespre.

 

Els caps de setmana la programació s’inicia a les 9 del matí i acaba també a la 1 h. Durant la resta d’hores nocturnes, s’emeten programes de COM Ràdio.

 

 

Novetats de la graella

 

Les novetats de la programació de Mataró Ràdio 2009-2010 són les següents:

 

- La incorporació d’un Informatiu a les 8 h del matí, amb els titulars de la jornada i els serveis per començar el dia amb tots els elements per estar ben informat.

 

- El trasllat de l’Informatiu migdia a les 14 h de dilluns a diumenge.

 

- De dilluns a divendres, després de l’Informatiu vespre de les 19 h, mitja hora per aprofundir en els temes culturals amb l’Informatiu Cultura.

 

- Es manté la franja entre les 13 i les 22 h pels programes de divulgació, informació, entreteniment i debat.

 

- Es manté la franja nocturna, a partir de les 22 h, per una major part de programes dedicats als diferents estils musicals i altres propostes expressament pensades per aquestes hores.

 

- S’incrementa encara més els programes en directe i originals els caps de setmana.

 

- Es redueix a la mínima expressió la repetició de programes.

 

- Amplien els seus horaris: Magical Mistery Tour, Crónicas desde mi azotea i 5 i la torna.

 

- Les noves propostes d’equips que ja eren col·laboradors de Mataró Ràdio, són: Galàxia Llibre, que substitueix a La Contraportada; El so de la tenora, que substitueix La Sardana d’ahir, d’avui i de sempre; Seguirem somiant, que substitueix El somiatruites; Ilurion, que substitueix Lloc de trobada i Radiactius, que substitueix Impàvids.

 

- Altres noves propostes són: La Tertúlia, un espai setmanal d’una hora de durada produït per l’equip d’informatius de l’emissora, per aprofundir en el debat dels temes més actuals; Recordant el passat, un espai per recuperar música i altres documents antics enregistrats en discs de 78, 33 i 45 rpm, o cintes magnètiques; Per tot el món, una proposta de les entitats ACM el Ouahda i Forjadores de Vida, per presentar les activitats que es fan a la ciutat i aprofundir en temes d’actualitat.

 

- Continuen a la programació les noves propostes presentades durant l’estiu: La Xefla, el programa d’havaneres; Borratxos de música, La Sal Session, i Paraulofòbia, un programa que s’emetrà en directe coincidint amb els períodes de vacances.

 

El magazín Viu la Vida dia a dia, continuarà oferint el batec de la ciutat de dilluns a divendres, de 10 a 13 h., amb l’equip de M. Lluïsa Aranaz al front.

 

Els serveis esportius de l’emissora, amb en Marc Mayola, l’Oriol Debat i tot l’equip, continuaran oferint la Prèvia i l’Agenda, els dilluns i els divendres, a les 20 h. i les retransmissions esportives del cap de setmana dels equips de Mataró.

 

Respecte els programes de col·laboració, que són el gruix important amb els quals l’emissora dóna veu a les entitats i particulars de la ciutat, continuen creixent i afermant el seu paper dins les emissions.

 

Amb la nova temporada es pot veure que la gran majoria dels programes continuen el seu camí dins la graella de Mataró Ràdio. Del conjunt dels 80 programes que composen la graella de Mataró Ràdio per a la temporada 2009-2010, el 62,5% (50 programes) començaran la seva quarta temporada, un 17,5% es van incorporar l’any 2007 (14 programes), un 12,5% l’any 2008 (10 programes)i un 7,5 % l’any 2009 (6 programes).

 

Tal com s’ha fet des del gener de 2008, la programació de Mataró Ràdio compresa entre les 10 i la 13 h es pot veure en directe en el canal de televisió públic MaresmeDigital TV, al canal 24 de la TDT, a través del espai Webcam ràdio.   

 

Tota la programació de Mataró Ràdio també es pot escoltar en directe per Internet, des del web de l’emissora, on també es pot consultar la programació.