Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep 200.000 € del Ministeri de Treball i Immigració per desenvolupar 4 projectes d’integració per a immigrants

Escoltar

Mataró rep 200.000 € del Ministeri de Treball i Immigració per desenvolupar 4 projectes d’integració per a immigrants

Ha estat la ciutat de Catalunya que ha rebut la subvenció més important

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Direcció General d’Integració dels Immigrants, depenent del Ministeri de Treball i Immigració, per poder realitzar 4 programes innovadors a favor de la integració del col·lectiu immigrant. El Ministeri ha atorgat 200.000 € perquè es puguin portar a terme aquests programes abans del 31 de desembre de 2009.


El Ministeri de Treball i Immigració ha atorgat a tot Catalunya subvencions per valor d’1.855.000 €. La província de Barcelona ha rebut la part més grans d’aquestes subvencions amb un total d’1.480.000 €, que s’han repartit entre 23 municipis i 3 consells comarcals. La ciutat de Mataró ha estat la que ha rebut la subvenció més alta de tot Catalunya: 200.000 €.

 

La província de Girona ha obtingut 145.000 €, la deTarragona igualment 145.000 €, mentre que Lleida ha rebut 85.000 €. 

 

Programes innovadors i amb noves metodologies

 

Els programes que es realitzaran a Mataró que han estat subvencionats són els següents:

 

. Programa de comunicació intercultural. Respon a la necessitat dels i les professionals dels diferents serveis (sanitaris, escolars, socials, laborals, etc.) de comunicar-se amb les persones que acaben d’arribar a la ciutat i parlen altres idiomes, per tal de facilitar-ne la comunicació i l’entesa.

 

. Programa de promoció de les persones adultes per passar d’usuaris a col·laboradors. Es tracta d’un projecte amb persones adultes que han passat pel circuit d’acollida i que tenen un nivell més elevat d’estudis, se’ls ofereix una formació per tal de preparar-les perquè puguin informar i orientar a altres persones del seu col·lectiu col·laborant de forma voluntària amb l’Ajuntament.

 

. Programa per a la participació i inserció sociolaboral de les dones immigrants. Aquest programa inclou projectes d’acollida i coneixement de l’entorn, participació i reforç de la xarxa social, formació i inserció sociolaboral per a dones nouvingudes, amb especial atenció a les dones reagrupades.

 

. Programa d’Acomodació: Joves i sensibilització. “Ciutadania: inclusió social en al diversitat”. Aquest programa abasta diferents projectes adreçats tant a població autòctona com immigrada que tenen com a objectiu potenciar el coneixement mutu i facilitar la integració, social, educativa i ocupacional.