Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep una subvenció adreçada als serveis d’assessorament, orientació i informació per a les dones

Escoltar

Mataró rep una subvenció adreçada als serveis d’assessorament, orientació i informació per a les dones

L’Institut Català de les Dones hi ha destinat 80.000 € per al 2009 i 2010

La regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, van signar ahir un contracte programa per a la coordinació, cooperació i col·laboració en Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), serveis que a Mataró s’ofereixen a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).


 

L’ICD ha destinat a Mataró per a aquest any i el proper 80.000 €. L’ICD també ha signat amb els ajuntaments de Viladecans, Esparraguera, Santa Perpètua de la Moguda, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

 

Els SIAD donen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.

 

La col·laboració entre l’ICD i els ajuntaments s’ha formalitzat a través de contractes programes que garanteixen per aquest any i l’any vinent 2.120.000 €. Aquesta injecció econòmica permetrà reforçar l’atenció a les dones que ofereixen els SIAD a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Garraf i Alt Penedès.

 

Aquesta és la primera vegada que l’ICD concreta el reforç als SIAD a través de contractes programa. La decisió s’ha pres perquè aquesta eina ofereix una major coordinació entre administracions i permet reforçar aquests serveis i incrementar l’eficàcia de l’atenció a les dones.

 

Els contractes programa per al desenvolupament d’aquests serveis municipals o comarcals permetran enfortir l’atenció a les dones a tot l’àmbit territorial català. També donen compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que defineix els SIAD com serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.