Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix al “Manifest per la millora educativa” impulsat per la Universitat Ramon Llull i ESADE

Escoltar

Mataró s’adhereix al “Manifest per la millora educativa” impulsat per la Universitat Ramon Llull i ESADE

 


L’Ajuntament de Mataró s’adherirà al “Manifest per la millora educativa” impulsat per la Universitat Ramon Llull i ESADE, i que ja han subscrit també diferents entitats. El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir una resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV i ERC per afegir-se a aquesta iniciativa, que reclama un compromís per la millora del sistema educatiu.


El text va ser aprovat amb els vots afirmatius dels grups que signaven la proposta i amb l’abstenció del grup municipal de la CUP. El text íntegre de la resolució és el següent:

 

“El passat 4 de desembre va veure la llum el “Manifest per la millora educativa” impulsat per la Universitat Ramon Llull i ESADE, i subscrit per 35 entitats de la societat civil catalana, que va néixer amb l’objectiu de demanar un compromís, sense interessos partidistes, per la millora del sistema educatiu. Ja feia temps que la ciutadania, reclamava un compromís per part de les institucions competents, preocupada sobretot pel nivell formatiu dels nostres joves en els àmbits educatiu, cultural i lingüístic.

 

El manifest té una idea principal: sense l’educació és impossible desenvolupar les potencialitats individuals de l’ésser humà, i és alhora un factor clau per a l’esdevenidor de qualsevol país. Tot i ser conscients de que la societat actual té nous valors, alguns dels quals no reforcen precisament aquesta idea, els seus ideòlegs volen tirar endavant els objectius del manifest de manera positiva i constructiva. És a dir: obrint un diàleg sobre l’educació, però des d’una dimensió de caràcter molt més social. Subratllant la necessitat de potenciar alguns dels valors que juguen un paper imprescindible en el procés educatiu com ara la igualtat, l’exigència, l’equitat , el rigor i l’esforç.

 

Creiem que superar les dificultats actuals del procés educatiu requereix que ens impliquem a tots els nivells, sigui personal, familiar, institucional o social. I volem destacar la necessitat d’actuar conjuntament des de tots els àmbits, perquè educar no és només una tasca de professionals, sinó una tasca col·lectiva, una tasca de tots i ha de servir per crear la societat del futur.

 

És pels motius abans esmentats que presentem a la consideració del Ple els següents acords:

 

1.- L’Ajuntament de Mataró s’adherirà a aquest manifest i, com a institució de màxima representació de la ciutat, promourà que tots els compromisos que el document recull en diferents àmbits es concretin en actuacions determinades. Tanmateix, es farà difusió entre la comunitat educativa i els ciutadans de Mataró perquè el signin a títol col·lectiu o individual com una forma de col·laboració en el seu impuls i aplicació.

 

2.- L’Ajuntament de Mataró mirarà amb interès altres manifestacions semblants en l’àmbit educatiu que s’estan produint a nivell global, com ara el manifest “Educación 3000”, per tal de continuar impulsant polítiques encaminades a treballar per una educació mes humana, que inclogui aspectes afectius i contribueixi a l’evolució de l’ésser humà i a un millor desenvolupament de les seves capacitats”.