Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró té a punt totes les activitats per celebrar el Nadal

Escoltar

Mataró té a punt totes les activitats per celebrar el Nadal

Les Fires de l’Infant es fan a tres espais de la ciutat i s’estrena la Setmana Jove

Mataró ja ha tancat el programa d’activitats per al Nadal, que aplega propostes de tot tipus: des d’activitats culturals a fires i activitats comercials, sense deixar de banda la tradicional cavalcada de ses Majestats els Reis d’Orient ni les activitats esportives.

 

Enguany hi ha algunes novetats, com la programació d’un petit espectacle per Cap d’Any a la Basílica de Santa Maria, l’arribada dels missatgers Reials o la creació de la Setmana Jove per a nois i noies de 13 a 16 anys. El programa d’activitats de Nadal es pot consultar al web municipal.

 

 

Fires i activitat comercial

 

La Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal estarà oberta a la plaça de Santa Anna fins al 23 de desembre, de dilluns a dijous de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores, i els divendres, dissabtes, diumenges i festius fins a les 22.00 hores. Hi participen 34 expositors i, com sempre, es poden trobar tots els ornaments necessaris per a la decoració nadalenca. Aquest any també es fan activitats i tallers complementaris a la fira.

 

Des de demà dissabte, 19 de desembre, i fins al 6 de gener, el Parc Central acollirà la Fira d’Artesania i Regal de Nadal. Enguany hi haurà uns 70 expositors, que atendran al públic els caps de setmana i festius de 10.00 a 22.00 hores. De dilluns a divendres obriran de 17.00 a 22.00 hores i opcionalment també al matí.

 

Les diferents associacions de comerciants de la ciutat també han previst activitats per premiar la fidelitat dels seus clients. Les propostes van des del repartiment de vals per utilitzar atraccions infantils i fer viatges en carrilet, espectacles d’animació infantil, l’organització d’un tió monumental a La Rambla, una ludoteca o sortejos de productes.

 

 

El programa de “Divendres” a Mataró

 

TV3 ha triat Mataró per ser l’escenari del seu magazine de tarda “Divendres”, que presenten Xevi Coral i Espartac Peran, des del proper dilluns 21 i fins el 24 de desembre.

 

El programa inclourà connexions des de la plaça de Santa Anna, durant les quals es copsarà l’ambient de la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal i s’organitzaran diferents activitats que tractaran temes com l’arribada del tren a Mataró, la història d’en Robafaves, Els Pastorets de Mataró o una cantada de la cançó del programa.

 

 

Dispositiu per afavorir la mobilitat

 

Per millorar la mobilitat de vehicles i vianants, els diumenges 20 de desembre i 3 de gener, festius autoritzats per a l’obertura de comerços, s’aplicaran les restriccions de circulació que es fan habitualment els dissabtes al centre. És a dir, el carrer de Sant Josep i la muralla de Sant Llorenç estaran tallats al trànsit i només hi podran accedir els residents de la zona, els usuaris de l’aparcament de La Riera, Mataró Bus i taxis.

 

Durant el Nadal i setmanes prèvies, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra incrementaran la vigilància preventiva de les zones comercials i els llocs de més afluència de vianants.

 

 

Pessebre al vestíbul de l’Ajuntament

 

L’Associació de Pessebristes de Mataró ha instal·lat aquesta setmana el pessebre que des de fa uns anys llueix cada Nadal al vestíbul de la planta baixa de l’Ajuntament (La Riera, 48).

 

Com ha estat habitual en els darrers anys, el pessebre inclou vàries figures amb moviment, com uns nens que apareixen en primer pla en un balancí. La instal·lació es podrà visitar fins passat la festivitat de Reis.

 

 

Activitats culturals i esportives

 

La Sala Cabañes torna a acollir l’espectacle de Nadal per excel·lència, Els Pastorets de Mataró, a partir del 26 de desembre i fins al 31 de gener, amb sessions a les 17.00 i les 19.00 hores segons els dies de representació.

 

L’Associació de Pessebristes de Mataró també ha obert un any més la seva exposició de diorames i pessebre monumental a l’edifici de la Presó, que es pot visitar del 8 de desembre al 17 de gener.

 

El programa d’activitats de Nadal inclou també diferents propostes musicals per a aquestes festes. D’altra banda, també s’han programat rutes i visites guiades o audioguiades. Per exemple, el 27 de desembre a les 11.00 hores tindrà lloc la ruta guiada del Modernisme a la ciutat. El lloc de trobada és l’Ajuntament (La Riera, 48).

 

També s’han programat diferents activitats esportives, entre les quals destaca la primera banyada de l’any. La cita és l’1 de gener a la platja del Varador a les 12 h.

 

 

Propostes per a nens i joves

 

Com en anys anteriors, l’Ajuntament ha programat les Fires de l’Infant. Aquest any es faran a tres espais de la ciutat: Centre Cívic Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 23-25), CEIP Germanes Bertomeu (carrer de la República Dominicana, 15) i CEIP Tomàs Viñas (passeig de Ramon Berenguer III, 130).

 

Les activitats s’adrecen a nens i nenes de 0 a 12 anys i aquest any s’emmarcaran en la temàtica “De Mataró al món: viatgem jugant!”. Les fires es faran del 27 al 31 de desembre, de 16.30 a 20.00 hores.

 

Com a novetat, aquest any es programa també la Setmana Jove, que consistirà en activitats esportives i tallers destinats a nois i noies de 13 a 16 anys. La Setmana Jove es farà a l’Escola Germanes Bertomeu i l’horari serà el mateix: de 16.30 a 20.00 hores.

 

 

Actuació per Cap d’Any

 

Aquest any està prevista una petita actuació per Cap d’Any, just després de les dotze campanades. L’espectacle anirà a càrrec de Circo Delicia i es farà al mateix campanar de la Basílica de Santa Maria.

 

 

Missatgers reials i cavalcada

 

Pel que fa a les activitat més tradicionals, la novetat principal d’aquest Nadal arribarà el diumenge 3 de gener, quan els missatgers dels Reis d’Orient visitin Mataró a cavall. La comitiva arribarà a les 12.00 hores al Parc Central i s’instal·larà en una haima.

 

La recollida de les cartes dels nens, que es centralitza aquest any al Parc Central, es farà el mateix dia 3 i també el dilluns 4, de 12.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores.

 

La cavalcada tindrà lloc, com sempre, el 5 de gener, a partir de les 17.30 hores. Sortirà de la plaça de Puerto Rico i arribarà a l’Ajuntament.