Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adjudica els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt

Escoltar

PUMSA adjudica els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt

El passat 19 de maig, el Consell d’Administració de Promocions Urbanístiques de Mataró SA, (PUMSA) va aprovar l’adjudicació dels treballs d’execució del projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de l’edifici, edicles i xemeneia del conjunt de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt.

 

L’execució del projecte s’ha adjudicat a l’empresa a Natur System, SL per un import d’1,4 milions d’euros, IVA exclòs. Per a l’execució d’aquests treballs, ha estat necessari contractar els serveis d’una direcció facultativa, tant la direcció d’obra com la direcció d’execució de l’obra, així com la coordinació de Seguretat i Salut.

 

L’adjudicació d’aquests treballs és el resultat de l’estudi presentat per PUMSA l’octubre de 2007 que valorava la possibilitat de traslladar la nau de Can Fàbregas i de Caralt a un entorn proper per donar solució a la petició de conservar la nau catalogada. Posteriorment PUMSA va encarregar a l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà redactar l’estudi tècnic per procedir al trasllat de la nau i la resta d’elements catalogats a l’altra banda del carrer de Miquel Biada, a la cantonada amb el carrer de Tetuan.

  

Característiques del projecte

 

Tal i com estava previst al projecte presentat per l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà, els edificis s’han de traslladar en porcions fragmentades d’entre 2,80m i 3,20m, d’alçada i un promig de 9 metres de llargada, amb un pes aproximat de 15 tones. El transport de cada porció es farà mitjançant una perfileria metàl·lica introduïda, creant-ne una gàbia per a cada porció.

 

Pel que fa a l’emmagatzematge i custòdia de les peces es farà en un solar municipal del veïnat de Valldeix fins que es procedeixi al muntatge en la seva futura ubicació.

  

Terminis i calendari

 

Es preveu que els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la nau s’iniciïn el proper mes de juny en un termini aproximat de cinc mesos i mig.