Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA construirà 12 habitatges de protecció oficial al carrer del Rierot

Escoltar

PUMSA construirà 12 habitatges de protecció oficial al carrer del Rierot

Les obres s’inicien aquest mes d’abril amb la construcció de l’estructura de l’edifici. Aquesta promoció, situada al carrer del Rierot 10, consta de 12 habitatges de protecció oficial destinats al lloguer, un local comercial en planta baixa i un aparcament en planta subterrània.


 

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) promou la construcció de l’edifici, que tindrà una superfície construïda de 1.590 m2 i s’ubicarà a la cantonada entre els carrers del Rierot i de Cristina.

 

Característiques de l’edifici i criteris sostenibles

 

L’alçada de l’immoble serà de planta baixa més tres plantes pis. El projecte s’estructura en un nucli central format per un pati circular, les comunicacions verticals –escales i ascensor- i una galeria al voltant del pati mitjançant el qual s’accedirà als habitatges, que ocuparan les plantes 1, 2 i 3, i hi haurà quatre habitatges per pis.

 

L’esmentat pati interior serà un espai diàfan que aprofitarà la llum natural procedent de l’exterior mitjançant una claraboia.

 

L’immoble disposarà d’un espai comunitari, situat a la coberta, on es trobarà una bugaderia i una àrea per estendre la roba. A més, com a totes les noves promocions de PUMSA, la instal·lació comunitària de preescalfament d'aigua calenta sanitària i de calefacció es durà a terme mitjançant plaques solars tèrmiques que s’ubicaran a la coberta.

 

A més, per estalviar aigua, el projecte preveu fer la recollida en un dipòsit comunitari de les aigües grises (l'aigua que utilitzin els veïns per a les dutxes i lavabos), que després es reutilitzaran per a les cisternes dels vàters.

 

Local per a la Fundació de Cooperadors

 

A la planta baixa hi haurà un local comercial, que PUMSA cedirà a la Fundació de Cooperadors de Mataró. Els habitatges de protecció oficial també se cediran als cooperadors un cop PUMSA hagi amortitzat la inversió. La Unió de Cooperadors era el propietari original del solar.

 

L’edifici es completa amb un aparcament per a residents amb 11 places en planta subterrània.

 

Terminis i pressupost

 

L’empresa adjudicatària per a la construcció de l’estructura de l’edifici és Invesfort 2000, amb un pressupost de 304.734 €, IVA inclòs.

 

Es preveu que la construcció de l’estructura conclogui a novembre i que l’edifici estigui totalment construït el 3r trimestre del 2010.