Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA ha rehabilitat l’edifici de la Fundació Sant Joaquim per acollir les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

Escoltar

PUMSA ha rehabilitat l’edifici de la Fundació Sant Joaquim per acollir les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül

La companyia rebrà demà la Medalla de la Ciutat

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el president de PUMSA, Ramon Bassas, i la regidora de Benestar Social, Carmen Esteban, han visitat avui el resultat de les obres de rehabilitació del primer i segon pis de l’edifici situat al Camí Ral núm. 338-340. Aquestes obres permeten acollir la residència de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que alhora desenvolupen la seva tasca social als menjadors de la Fundació Sant Joaquim, a  la planta baixa de l’edifici.


 

L’edifici rehabilitat és on hi ha els menjadors econòmics i la cuina de la Fundació Sant Joaquim, a càrrec de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, i que atén diàriament als més necessitats. Ara, amb aquesta rehabilitació, s’ha condicionat l’edifici per tal que la companyia també hi pugui viure.

 

 

Treballs de rehabilitació

 

Les obres, promogudes per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA), han consistit en rehabilitar la primera, segona planta i les golfes de l’edifici del Camí Ral, 338-340.

 

Entre els treballs de rehabilitació que s’han portat a terme, destaquen la instal·lació de l’ascensor, noves divisions a l’interior amb nous enguixats i nous cel rasos, nous paviments de les dues plantes rehabilitades, noves instal·lacions de serveis, instal·lació de calefacció mitjançant radiadors, nova fusteria interior i part de l’exterior, estucat de la façana, creació d’una cuina nova i remodelació de la capella existent. També s’han instal·lat plaques solars per a l’obtenció de l’aigua calenta sanitària amb una caldera de gas de suport.

 

Per tant, la distribució resultant dels treballs duts a terme ha estat la següent: la primera planta acull una sala d’estar-menjador, cuina i bany comunitari, bugaderia, capella, magatzem per a la Fundació i pati exterior. I la segona planta acull vuit habitacions individuals amb bany incorporat, destinades a residència per a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

 

 

Cost de les obres

 

Les obres les ha cofinançat PUMSA i la propietària de l’immoble, la Fundació Sant Joaquim, que van signar un conveni en virtut del qual l’empresa pública es feia càrrec i pagava el 50% dels treballs, 215.000 €, a canvi d’alliberar l’antic habitatge de les Filles de la Caritat. Aquest altre immoble serveix ara a PUMSA per reallotjar una família afectada per un procés urbanístic.

 

 

La Fundació Sant Joaquim

 

Aquesta fundació és una entitat benèfica de caràcter privat, formada per personal voluntari sense afany de lucre amb la finalitat d’atendre a les persones amb pensions baixes, amb addiccions o malalties mentals, treballadors sense feina, immigrants on se’ls ofereix atenció, vestit, higiene personal i sobretot, alimentació.

 

Des de 1908 les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, Societat de Vida Apostòlica fundada el 1633 per Vicenç de Paül i Santa Lluïsa de Marillac, es fan càrrec dels menjadors econòmics Sant Joaquim, on fins avui preparen menjar per als més necessitats i atenen les seves necessitats més bàsiques.

 

La companyia rebrà demà la Medalla de la Ciutat, al Saló de Sessions a les 19 h, per la tasca diària portada a terme durant més de cent anys a Mataró amb un esperit de modèstia, senzillesa, tolerància i solidaritat. El Ple de juliol va aprovar per unanimitat la concessió d’aquesta distinció.