Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA instal·la en els habitatges de Cosme Churruca un sistema pioner en el tractament d’aigües grises

Escoltar

PUMSA instal·la en els habitatges de Cosme Churruca un sistema pioner en el tractament d’aigües grises

 


Ahir, dijous 15 d’octubre, el regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó, i el gerent de l’empresa Innovacions Tecnològiques Doló, Xavier Doló, van visitar els habitatges públics del carrer de Cosme Churruca amb motiu de la implantació de l’innovador sistema de depuració d’aigües.


 

Aquest sistema ecoeficient i compacte, guanyador dels Premis Cre@tic d’enguany, permet la renovació i utilització d’aigües grises.

 

El sistema funciona a través de la recollida de les aigües grises utilitzades en una llar. Després de separar els sòlids dels líquids i deixar l’aigua sense partícules a través d’un filtre, una bomba la transporta a un dipòsit superior en el qual s’aplica l’ozó, un producte quasi sense impacte ambiental, que acaba de depurar l’aigua que torna a entrar en el sistema de circulació d’aigües grises de la llar eliminant bacteris, virus o fongs.

 

En el cas d’aquests habitatges, el sistema funcionarà reconduint l’aigua de la dutxa, i una vegada tractada, s’enviarà a la cisterna del vàter. L’estalvi de l’aigua en aquesta promoció es veurà reduït gràcies a la instal·lació d’aquest nou sistema.

 

Un dels punts forts d’aquest projecte és la seva simplicitat en la seva instal·lació. A més, el sistema d’avaries està centralitzat i a través d’un SMS es pot enviar l’avís a la propietat i al tècnic de manteniment.

 

Aquesta obra pública és pionera en la implantació d’aquest nou sistema, però està previst que s’instal·li a altres promogudes per l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).