Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA treballa a les obres de desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt

Escoltar

PUMSA treballa a les obres de desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt

El regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, ha visitat aquest matí l’estat de les obres de desmuntatge de l’edifici, edicles i xemeneia de Can Fàbregas i de Caralt.

 

El projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de l’edifici, edicles i xemeneia del conjunt de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt es va aprovar definitivament el passat 30 de juny mitjançant decret d’alcaldia. Així mateix, el 17 de juny, la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, va analitzar el projecte i va determinar oportú mantenir la designació d’una persona tècnica dels Serveis Territorials de Barcelona per dur a terme el seguiment de l’execució dels treballs.

 

L’execució de les obres, iniciades a partir del 30 de juny, les porta a terme l’empresa Natur System, SL, que va ser l’adjudicatària per un import d’1,4 milions d’euros, IVA exclòs. 

 

Característiques del projecte

 

Tal i com estava previst al projecte presentat per l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà, els edificis es traslladaran en porcions fragmentades d’entre 2,80m i 3,20m, d’alçada i un promig de 9 metres de llargada, amb un pes aproximat de 15 tones. El transport de cada porció es faran mitjançant una perfileria metàl·lica introduïda, creant-ne una gàbia per a cada porció.

 

Pel que fa a l’emmagatzematge i custòdia de les peces es portarà a terme en un solar municipal del veïnat de Valldeix fins que es procedeixi al muntatge en la seva futura ubicació.

 

Antecedents

 

L’adjudicació d’aquests treballs és el resultat de l’estudi presentat per PUMSA l’octubre de 2007 que valorava la possibilitat de traslladar la nau de Can Fàbregas i de Caralt a un entorn proper per donar solució a la petició de conservar la nau catalogada. Posteriorment PUMSA va encarregar a l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà redactar l’estudi tècnic per procedir al trasllat de la nau i la resta d’elements catalogats a l’altra banda del carrer de Miquel Biada, a la cantonada amb el carrer de Tetuan.

   

Terminis i calendari

 Es preveu que els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la nau, que es van iniciar el 30 de juny, finalitzin en un termini aproximat de cinc mesos i mig.